Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 15 december 2019

logo rally online

Rally Online België

Bob de Jong sluit debuutseizoen met DS3 R5 af met podiumplaats

Geschreven door  Nov 02, 2015

Nederlands rallyseizoen ten einde in geslaagde Twente Rally

Onder zeer fraaie herfstige weersomstandigheden werd het Nederlands rallyseizoen met de Twente Rally beëindigd. Erik van Loon was met de WRC Subaru Impreza als verwacht oppermachtig. Daarachter ontspon zich een mooi gevecht om de overige podiumplaatsen, waar Bob de Jong zich met de snelle DS3 in R5 uitvoering nadrukkelijk in mengde. Na negen klassementsproeven was het Jasper van den Heuvel die de tweede plaats voor zich opeiste en daarmee de Nederlandse rallytitel van 2015 behaalde. Bob de Jong en zijn navigator Kees Hagman reden een sterke wedstrijd en eindigden met hun DS3 op de derde plaats, het beste resultaat van hun debuutseizoen met het Franse ‘bommetje’. Op de zesde plaats eindigde Gerard Tijink met de R5 Fiesta als tweede in deze klasse van de toekomst.

De Twente Rally in en rond Hengelo telde 3 klassementsproeven die elk drie keer moesten worden verreden. Na ruim 110 km op snelheid was het verschil tussen de nummers 1 en 3 van het klassement minder dan een minuut. En dat terwijl de winnaar in een razendsnelle WRC auto reed, de nummer 2 in een Groep N en de nummer 3 in een R5! Direct vanaf de eerste meters was het duidelijk dat Erik van Loon, Jasper van den Heuvel en Bob de Jong de dienst zouden gaan uitmaken. De organisatie van de rally had een mooi parcours uitgestippeld en de klassementsproeven lagen er goed bij. Onder stralende weersomstandigheden werden de eerste zes proeven verreden en in de laatste ronde van 3 proeven werd het mistig (en donker), wat sommige rijders voor (kleine) problemen plaatste. 

Erik van Loon nam direct op de eerste proef het heft in handen en nam resoluut de leiding. Daarachter waren het Van den Heuvel en De Jong die de strijd met elkaar aan gingen. Na vier proeven bedroeg het verschil tussen die twee slechts 10 seconden, in het voordeel van titelkandidaat Van den Heuvel. Maar De Jong reed met de DS3 R5 prima tijden op de klassementsproeven en toonde zich tevreden: “De auto voelt goed aan en met de Michelin banden komen we echt goed uit de voeten,” aldus Bob de Jong tijdens de service in Hengelo. “We hebben eerder dit seizoen grote stappen gezet met de afstelling van de diffs en de vering en nu is het een kwestie van fine tunen en het nog beter leren besturen van deze geweldig fijne rallyauto.” 

Zonder noemenswaardige problemen reden Bob de Jong en zijn trouwe navigator Kees Hagman een strakke wedstrijd zonder fouten! Met twee tweede tijden en zeven derde tijden was het duo met de DS3 ook zeer constant. “Ook in de mist aan het einde van de rally bleven wij geconcentreerd rijden en had ik alle vertrouwen, mede dank zij de goede pace notes van Kees. Geweldig om het seizoen zo af te sluiten met een podiumplaats,” meende Bob de Jong dan ook na afloop.

Het debuutseizoen met de DS3 zit er nu op voor Bob de Jong, maar de DS3 (en Bob de Jong) zijn nog wel te zien bij de opening van de nieuwe DS Store eind november in Amsterdam. Begin 2016 zal Bob de Jong zijn ambitieuze plannen bekend maken voor het komende seizoen. 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws