Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Joachim Wagemans opnieuw in de Franse Peugeot 208 Rally Cup

Geschreven door  Feb 15, 2016

"Haspengouw als test met ons eigen team"

Na een seizoen in Frankrijk met nogal wat tegenslagen, heeft Joachim Wagemans zijn keuze gemaakt voor 2016. De jonge belofte uit Kapellen begint aan het seizoen in de Rally van Haspengouw, waar hij met zijn Peugeot 208 R2 een serieuze referentie zal zijn voor de andere jonge Belgische talenten. Maar, Joachim en copiloot Andy Debaeremaeker werken het seizoen niet verder af in eigen land, want ze kiezen opnieuw voor een campagne in de Franse Peugeot 208 Rally Cup.

"Het grote verschil is dat we dit jaar met onze eigen structuur zullen werken," vertelt Joachim. "Marc Debaeremaeker, de vader van Andy en al meer dan 30 jaar een trouwe mecanicien van onder andere Paul Lietaer, zal onze Peugeot 208 R2 prepareren. We hebben deze winter trouwens een andere 208 R2 gekocht in Duitsland. Verder hebben we geïnvesteerd in eigen materiaal voor het team. We rijden de Rally van Haspengouw om te zien of alles werkt en natuurlijk ook om zelf ritme op te doen tegen de Terre des Causses begin april."

Joachim, nog altijd maar 21 jaar, zal in de Franse Peugeot 208 Rally Cup opnieuw punten scoren in het Junior Kampioenschap en in het algemeen kampioenschap.

"We willen de ervaring van vorig jaar benutten om hoger te mikken. Ik besef dat het niveau in Frankrijk heel hoog ligt, maar vorig jaar was de context niet optimaal en kenden we veel pech. Ik mik dit jaar hoger, maar dan moet het wel mee zitten," vertelt Joachim, die in de Rally van Haspengouw mogelijk zijn enige wedstrijd in eigen land zal rijden.

"Ieper valt helaas samen met de Terre de Langres en mijn thuisrally, de GTC Rally, wordt samen met de Terre des Cardabelles verreden. Maar, we hebben wel plannen om de East Belgian Rally in het najaar te rijden om ons toch nog eens in eigen land te tonen," besluit Joachim Wagemans.

Kalender 2016:
1/ Rallye Terre des Causses (1/3 April – Gravel)
2/ Rallye d’Antibes Côte d’Azur (19/22 May – Asphalt)
3/ Rallye Terre de Langres (24/26 June – Gravel)
4/ Rallye Terre de Lozère (26/28 August – Gravel)
5/ Rallye du Vosgien (15/17 September – Asphalt)
6/ Rallye Terre des Cardabelles (7/9 October – Gravel)
7/ Rallye du Var (24/27 November – Asphalt)

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws