Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 oktober 2018

logo rally online

Rally Online België

BMA sluit het sportjaar 2017 sterk af in Kenia

Geschreven door  Dec 18, 2017

Met de East African Safari Classic Rally en Top Fry Nakuru Rally 

De laatste weken waren niet rustig voor team BMA. Het team combineerde de afwerking van zijn nieuw hoofdkwartier op de industriezone van Plenesses in Thimister-Clermont met een dubbele verplaatsing naar… Kenia, ter gelegenheid van de 8ste East African Safari Classic Rally, verreden van 23 november tot 1 december, en daarna de finale van de nationale wegcompetitie, de Top Fry Nakuru Rally, die verreden werd op 8 en 9 december. In beide gevallen verzorgde het team van Bernard Munster de service voor het team Kabras Sugar Racing, zowel voor de Safari Porsches 911 als voor de Skoda Fabia R5, elk uit de ateliers van BMA!

De East African Safari Classic, een wedstrijd die om de twee jaar verreden wordt, is een waardige opvolger van de legendarische Safari Rally. Het organiserende team was sterk gewijzigd. Het parcours situeerde zich daardoor vooral langs de Oostkust in de omgeving van Mombasa, met hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. Er werden drie Safari Porsches 911 – waarvan twee gloednieuwe – ingezet onder de vlag van Kabras Sugar Racing. Gelet op de traditioneel erg moeilijke omstandigheden van de East African Safari, moest men al heel handig zijn om alle valstrikken te ontwijken. Topfavoriet Stig Blomqvist werd al snel uitgeteld voor de overwinning. Daardoor werd het een strijd tussen drie teams voor de overwinning. Het duo Baldev Singh Chager en Ravi Sonis tond na de tweede dag aan de leiding, maar ze verloren vervolgens een handvol minuten toen ze zich vast reden. Daarna verloren ze tijd door een probleem met de riem van de alternator op de langste klassementsproef.

"Jammer, want de overwinning was speelbaar," vertelt Bernard Munster. "Door erg krachtige en lokale stortbuien, werd het parcours op sommige plaatsen herschapen tot een modderpoel. Dat maakte het verloop van een dergelijke rally bijzonder onvoorspelbaar. De beste van onze Porsches 911 verloor teveel tijd, waardoor het team op de 3de plaats in het algemeen klassement eindigde. Dat blijft voor ons wel een goed resultaat, gelet op het sportieve verloop van deze wedstrijd."

Tejveer Singh Rai en Zahir Sha, die de tweede Porsche deelden, reden een sterke wedstrijd, bekroond met een top 10 algemeen. Onkar Singh Rai en Garteh Dawe moesten de handdoek in de ring werpen na motorproblemen.

Overwinning !

Hetzelfde team stond op 8 en 9 december aan de start van de finale van het Keniaans rallykampioenschap, de Top Fry Nakuru Rally, deze keer in de cockpit van een modernere Skoda Fabia R5, opnieuw in de kleuren van Kabras Sugar Racing. Onkar Singh Rai, afkomstig uit deze regio, deed een beroep op Bernard Munster om zijn notasysteem te verbeteren. Een uitstekend idee, want de Skoda van BMA was voortdurend sneller dan de Mitsubishi Lancer Evo van Ian Duncan en Carl Tundo. Ze wonnen de wedstrijd met een comfortabele voorsprong.

"De rally is perfect verlopen en Onkar Singh Rai zette een belangrijke stap, want hij had veel vertrouwen," legt Bernard Munster uit. "Door te finishen met 2 minuten voorsprong op Duncan, sloot hij zijn seizoen op de best mogelijke wijze af. Dat is veelbelovend voor de toekomst. Ik zou van de gelegenheid gebruik willen maken om onze mecanicien Rob te bedanken. Hij was verantwoordelijk voor het onderhoud van deze Fabia R5 in Kenia. Hij was daar onze vertegenwoordiger en alles is uitstekend verlopen."

Tijd voor een feestje!

Na de twee laatste wedstrijden van het seizoen 2017 en een laatste overwinning, keerden Bernard Munster en zijn troepen terug naar België om te werken aan de voorbereiding van de grote officiële opening van de nieuwe gebouwen van BMA op de Zoning van Plenesses in Thimister-Clermont. Het nieuwe hoofdkwartier werd afgelopen vrijdag met een grandioos feest geopend.

Nu kan het team van BMA even op adem komen… maar niet lang, want de eerste wedstrijd op de agenda van 2018 wordt de Romania Historic Winter Rally, verreden van 12 tot 14 januari! En daarna volgt natuurlijk de Legend Boucles in Bastenaken op 2, 3 en 4 februari. Het zijn drukke tijden… Ondertussen wensen we iedereen prettige eindejaarsfeesten!

Laatst aangepast op Maandag, 18 december 2017 09:40
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws