Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 26 mei 2019

logo rally online

Rally Online België

Guillaume de Mévius en Louis Louka met een WRC2 aan de start van de Monte-Carlo

Geschreven door  Dec 23, 2017

Het programma 2018 van Guillaume de Mévius en Louis Louka ligt nog niet helemaal vast, maar één ding is nu al zeker: de vertegenwoordigers van het RACB National Team staan bij de volgende Rally van Monte-Carlo aan de start met de Peugeot 208 T16 waarmee ze het seizoen 2017 afsloten.

Noem het gerust een vroeg kerstgeschenk! Guillaume de Mévius en Louis Louka zullen hun seizoen 2018 beginnen tijdens de openingsmanche van het wereldkampioenschap rally.

“Deelnemen aan de Monte-Carlo, dat heeft iets magisch”, stelt Guillaume de Mévius met een brede glimlach. “Iedere rallyrijder droomt er van om de meest beroemde, meest gemediatiseerde en oudste manche van het wereldkampioenschap te rijden. Maar ik ben er mij ook van bewust dat de Monte-Carlo tevens één van de lastigste wedstrijden van de kalender is.”

Om niet helemaal onbeslagen aan de start te komen werkten onze landgenoten afgelopen weekend al de Rallye du Dévoluy in de regio van Gap af.

“We kwamen aan het eind van de eerste proef al in een sneeuwmuur terecht”, legt Guillaume uit. “Gelukkig konden we onze weg verder zetten en zowat honderd kilometer tegen de klok afwerken. Dat zorgde er voor dat we heel wat verschillende omstandigheden kregen te verwerken: verse sneeuw, bereden sneeuw, ‘soep’, ijzel, regen en droog asfalt stond er gedurende de twee dagen op het programma.”

“Guillaume de Mévius en Louis Louka komen uit in de WRC2-categorie”, stelt Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Een uitzonderlijke buitenkans, mogelijk gemaakt dankzij onze partners. Het definitieve programma van onze jonge rallyrijders ligt nog niet helemaal vast. Het zal worden bekendgemaakt tijdens de voorstelling van het RACB National Team 2018, op 17 januari in Brussel.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws