Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Yves Matton krijgt een nieuwe topfunctie bij de FIA

Geschreven door  Jan 15, 2018

Onze landgenoot Yves Matton is benoemd tot de nieuwe directeur van rally's bij de FIA en zal zijn nieuwe functie uitoefenen vanaf de burelen van de FIA te Genève vanaf 7 februari 2018. Yves neemt de fakkel over van Jarmo Mahonen die eind 2017 op rust ging. 

Yves zal verantwoordelijk zijn voor Rally's en Cross Country op alle niveaus gaande van een lokale wedstrijd tot het FIA World Rally Championship en FIA World Cup voor Cross Country. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de administratie, reglementen en management van de FIA kampioenschappen. Onder leiding van de Secretaris Generaal voor Sport van de FIA, Peter Bayer, zal Matton de tussenpersoon zijn voor alle partijen in de sport om de aantrekkelijkheid, efficiëntie en duurzaamheid van de disciplines te optimaliseren.

FIA president Jean Todt licht toe: "Yves heeft pakken ervaring op verschillende niveaus van rally, wat belangrijk is voor verdere groei. Hij heeft een grote passie voor de sport en heeft inzicht als onafhankelijke en als constructeur en zal een formidabele troef vormen om de toekomstige ontwikkeling van rally’s te verzekeren. Ik wil ook PSA Motorsport bedanken om de overgang van Yves naar de FIA vlot te laten verlopen. Ik wil ook hulde brengen aan Jarmo Mahonen voor zijn opmerkelijke bijdrage en de vooruitgang die de rallysport boekte onder zijn leiding. We beschikken over een stevige fundering om vooruitgang te boeken en ik ben zeker dat de sport enkel zo zal blijven groeien."

Yves zijn passie voor de rallysport begon al in zijn kindertijd en volgde verschillende rally's in ons land van dichtbij en begon vanaf 1986 zelf deel te nemen. Daarna begon hij zelf wagens te verhuren om daarna aan de slag te gaan als Team Manager bij Kronos Racing. Eind 2002 ging hij aan de slag bij Citroën Sport als Logistics Manager en nog later als WRC Coördinator en Team Manager. Hij bleef contact houden bij Citroën nadat hij in 2008 een andere weg koos om in 2012 terug te keren als Team Principal waar hij verantwoordelijk was voor het WRC programma en het FIA World Touring Car Championship waarbij hij onder zijn leiding drie wereldtitels wist te bemachtigen. Ook was Yves verantwoordelijk voor de terugkeer van Citroën in het WRC met de C3 WRC.

Yves Matton legt uit: "Ik moet erkennen dat ik me zeer vereerd voel om deze functie te vervullen binnen de FIA, de instantie die instaat voor de reglementering van de wereldwijde autosport. Ik heb in de sport op verschillende niveaus gewerkt voor één van de meest bekroonde constructeurs uit de geschiedenis, maar voor mij is dit een echte kroon op mijn werk."

Laatst aangepast op Maandag, 15 januari 2018 21:54
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws