Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 26 mei 2019

logo rally online

Rally Online België

Weinig geluk voor de Belgen in Franse Rallye Charlemagne

Geschreven door  Sep 30, 2018

Afgelopen weekend vond net over de Frans-Belgische grens nabij Maubeuge, de Rallye Charlemagne plaats in Hautmont. Een compacte wedstrijd met 3 x 4 proeven netjes verdeeld over twee wedstrijddagen. Dat proeven starten met meer dan een uur vertraging moesten we er helaas bijnemen. Ook enkele Belgen gingen er hun kans wagen, maar buiten de overwinning in Historic van Piet Declercq, kwamen onze andere landgenoten helaas van een kale reis terug...

Chris Van Woensel was uiteraard één van de favorieten voor de overwinning met zijn Mitsubishi Lancer WRC'05. Hij won de eerste proef en ging in de volgende KP's telkens in de clinch met de Brit Garry Jennings en diens Subaru Impreza WRC S12. Een genot om in zulke wedstrijden nog zo'n 'oude' maar prachtige WRC's aan het werk te kunnen zien. Helaas sloeg voor CVW het noodlot toe op de laatste proef van dag 1 toen de alternator het begaf en hij zonder lichten in het donker tot opgave gedwongen was. Jennings won enkele weken terug al in Bethune en had op de tweede dag geen rivaal meer, zodat hij met meer dan 1'30" voorsprong won op zijn landgenoot Peter Taylor en zijn Ford Fiesta WRC.

Een geluk voor wedstrijden als deze dat heel wat buitenlandse toppers aan de start verschijnen, het zou anders een pak minder zijn. Jammer genoeg kunnen ze niet altijd van start gaan. De Deen Kenneth Madsen had de trip naar Charlemagne gemaakt met zijn prachtige Suzuki Swift, maar mocht niet starten omdat zijn 'prototype' niet gehomologeerd bleek in Frankrijk. Een geluk dat hij op zondag wel kon starten in ons land in de Rallysprint van Tréfle.

Achter de Britse 1 en 2 finishte Marc Amourette op een sterke derde plaats. Hij ging in de slotproef nog over Laurent Bayard, nog steeds trouw aan de Toyota Corolla WRC. Amourette had met zijn Peugeot 208 T16 R5 in de openingsfase een flinke kluif aan onze Melissa Debackere. Helaas moest de Dassy Skoda Fabia R5 na KP 3 reeds aan de kant met mechanische problemen. Benoit Allart kwam na de Legends Boucles de Bastogne dit jaar nog eens in actie met zijn Winfield Subaru Impreza Gr.A, en kon de wedstrijd op een 13de plaats besluiten. 

Averij was er ook voor de Belgen in Historic. Patrick Spillebeen en co Geert Casier moesten reeds in de eerste meters van KP 1 opgeven met hun pas aangekochte ex-Van Den Brand BMW M3. Enkele proeven later ging de motor stuk op merkgenoot Jean-Louis de Roeck zijn exemplaar. Piet Declercq reed echter een mooie wedstrijd met zijn Porsche 911 en kon net als in Bethune ook ditmaal de zegebloemen mee naar huis nemen. 

Onze foto's van deze wedstrijd vindt je hier!

Laatst aangepast op Dinsdag, 02 oktober 2018 19:05
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws