Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Mats van den Brand trekt naar Duitland voor de laatste wedstrijd van het jaar

Geschreven door  Nov 09, 2018

M-Cup vice-kampioen 2018 Mats van den Brand en zijn Belgische navigator Eddy Smeets trekken komend weekend naar Duitsland voor hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Op vraag van hun tuner Dries - Bosch Tuning - gaan ze zich van hun beste kant laten zien in de Rally Köln-Ahrweiler die onder andere de fameuze Nordschleife van circuit Nürnberg op het programma heeft staan. Verschillende Nederlandse equipes komen er aan de start maar voor Mats en Eddy zal het de eerste keer zijn.

Mats van den Brand: "Verschillende klanten van mijn supertuner rijden de Köln-Ahrweiler en al van in het begin van het seizoen zit Dries te vragen of we deze wedstrijd ook niet willen rijden. Alhoewel ik er nog nooit startte, heb ik er al leuke dingen over gehoord. Zo is de Nordschleife omgekeerd een stuk van een KP die we nièt vooraf mogen verkennen en waar we pacenotes voor krijgen van de organisatie. Dat is wel heel bijzonder en nieuw voor Eddy en mij. Daarom hebben we ons toch al iets meer dan anders voorbereid via onboards alsook op de SIMulator in Delft waar ik de Nordschleife omgekeerd leerde kennen! Verder lijkt de tijd om te verkennen ter plaatse nogal krap maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt met Eddy."

Eddy Smeets: "We zullen vrijdag goed ons werk hebben met alles op papier te zetten. Er zijn maar liefst 10 verschillende KP’s en slechts twee daarvan rijden we twee keer. Alle andere proeven staan maar één keer op het programma, dus dan moet het meteen goed zijn bij de eerste doortocht. Maar uit andere wedstrijden weet ik dat Mats direct in het goede ritme zit. Het feit dat er bij volgende doortochten nooit megaveel seconden van de eerste tijd af-gaan, bewijst dat de basisspeed in orde is. Omdat we de concurrentie niet zo goed kennen en kunnen inschatten, zullen we wel zien waar we eindigen dit weekend. Mats kennende is dat liefst zo hoog mogelijk in de rangschikking. Met die insteek hebben we ons programma voor 2019 ook al grotendeels bepaald. Een vice-titel vindt Mats evenveel waard als een derde, vierde of zesde plaats dus komend jaar wil hij met zijn M3 opnieuw een gooi doen naar de kampioenentitel in de M cup in het Belgisch Rallykampioenschap. Enkele andere wedstrijden à la carte kunnen daar ook nog bijkomen..."

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws