Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Grégoire Munster start in het FIA ERC3 Junior Championship

Geschreven door  Feb 19, 2019

Opel focust op rallysport met Adam en nieuwe Corsa
Rijke traditie: Opel blijft trouw aan de autosport
Europees Kampioenschap Rally: nieuwe Opel Corsa tegen eind 2020 verkrijgbaar als R2

Opel blijft trouw aan zijn lange en succesvolle geschiedenis in de autosport. Het Duitse merk zal het komende seizoen opnieuw deelnemen aan nationale en internationale rallywedstrijden. In 2019 mikt Opel Motorsport op zijn vijfde opeenvolgende overwinning in het Europees rallykampioenschap voor junioren tot 27 jaar, nu officieel omgedoopt tot het FIA ERC3 Junior Championship. Eén van de 190 pk sterke Adam R2-auto's van Opel Technology-partner Holzer Motorsport zal worden bestuurd door Elias Lundberg (20). De jonge Zweed verzekerde zich van een plaats in het ADAC Opel Rallye Junior Team door vorig jaar de ADAC Opel Rallye Cup te winnen. Een tweede auto wordt bestuurd door de Belg Grégoire Munster (20), die in de Rallye Cup van vorig seizoen tweede werd na Lundberg, met drie overwinningen.

Met 130 deelnemers uit 18 landen biedt de meest succesvolle rallytrofee van een merk in Europa jonge piloten sinds 2013 een professioneel platform. Zo werden acht jonge talenten in het ADAC Opel Rally Junior Team opgenomen. "We maken al 120 jaar auto's en de autosport heeft het imago van Opel altijfd mee bepaald, en dat moet zo blijven", aldus Michael Lohscheller, CEO Opel. "Twee aspecten zijn voor ons essentieel: de fascinatie voor techniek en de toegankelijkheid voor fans en klanten. Ook de promotie van jonge piloten staat hoog op onze agenda. De combinatie met de reeds lang bestaande structuur bij PSA Motorsport biedt ons belangrijke bijkomende mogelijkheden."

Voor het seizoen 2021 zal Opel op basis van de nieuwe Corsa een R2-auto ontwikkelen voor het Europees kampioenschap en voor internationale klantensport. De technische details van de Corsa R2, die einde 2020 beschikbaar zou moeten zijn voor particuliere teams, worden later bekendgemaakt. De zesde generatie van de bestseller Corsa die dit jaar op de markt komt, vormt de basis van de rallyauto.

Opel zal de ADAC Rallye Cup in 2019 blijven steunen met de 140 pk sterke versie van de Adam en met een aantrekkelijk aanbod: de winnaar krijgt een reservepakket voor het volgende seizoen. Opel biedt alle Cup-deelnemers technische en logistieke ondersteuning ter plaatse en een starterspakket voor de nieuwkomers.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws