Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Maxime Potty start zijn seizoen in Italië

Geschreven door  Apr 06, 2021

In afwachting van de start van de Franse rallykampioenschappen op asfalt en onverhard komt Maxime Potty in de loop van de volgende weken twee keer in Italië in actie. Op 10 en 11 april start de Belg samen met corijder Loïc Dumont in de mythische San Remo Rally, tweede wedstrijd van het nationale kampioenschap. Twee weken later krijgt de Ford Fiesta Rally2 van TM Compétition dan zijn eerste onverhardproeven voor de wielen geschoven, in de Adriatico Rally.

De wereld verkeert in een situatie zonder voorgaande, en die omstandigheden vergen van iedereen heel wat flexibiliteit. Terwijl ze op dit moment eigenlijk al aan hun campagne in de Franse rallykampioenschappen op asfalt en onverhard moesten zijn begonnen, blijven Maxime Potty en corijder Loïc Dumont nog steeds van enige competitie verstoken. De opeenvolgende wijzingen van de kalenders, als gevolg van de gezondheidscrisis, zijn voor het jonge en leergierige duo uiteraard een tegenvaller. Maar tussen wachten en handelen kozen Maxime en Loïc voor het tweede: ze hebben de oorspronkelijke planning grondig aangepast!

“Hoewel Frankrijk nog altijd ons hoofdprogramma is, beseffen we maar al te goed dat het voor ons nu heel belangrijk is om wedstrijdkilometers af te malen”, stelt Maxime, nog steeds maar 21, en met slechts een handvol rally’s op zijn palmares. “Ik heb die kilometers nodig om progressie te boeken, en als nieuw duo kunnen we die ook goed gebruiken om automatismen aan te kweken. Daarom besloten we om twee keer naar Italië te trekken. Op 10 en 11 april rijden we er de San Remo Rally, twee weken later de Adriatico Rally. Met een wedstrijd op asfalt en één op onverhard kunnen we ondanks alles geen betere manier dromen om met onze Ford Fiesta Rally2 uit de ateliers van TM Compétition aan het seizoen te beginnen.”

Omdat hij op beide soorten wegen testsessies kon afwerken trekt Maxime met relatief veel vertrouwen richting Italië. “Ik voel me goed aan het stuur van de Fiesta. Het is een krachtige auto en de samenwerking met het team verloopt perfect”, stelt de rijder uit Hamoir. “We beschikken dus over een goede basis, maar een wedstrijd is toch altijd iets anders! Quentin Gilbert staat met de andere Ford Fiesta Rally2 van TM Compétition in de San Remo aan de start, en vormt dus een goede referentie voor mij. In zo een gunstige context hoop ik snel vooruitgang te boeken. Dat is dan ook ons enige doel!”

Die twee rally’s zullen Loïc Dumont ook de gelegenheid geven om zijn eerste wedstrijden aan de zijde van Maxime af te werken. “Tijdens de testsessies konden we voor een eerste keer samenwerken en alles is vlot verlopen”, stelt hij. “Voor het rijden op asfalt had ik weinig twijfels, maar ik was verrast hoe snel Maxime zich op onverhard wist aan te passen. De tijden van de testsessie waren veelbelovend. We konden ook voor het eerst samenwerken met het team en de ingenieurs, en trekken richting San Remo met meer dan 450 testkilometers achter de kiezen, wat niet weinig is. Maar nu is het tijd voor een échte wedstrijd. Er is niets beter om het vervolg van het seizoen voor te bereiden! Op persoonlijk vlak moet ik toegeven dat ik er ontzettend trots op ben dat ik 42 jaar na de deelname van mijn grootvader met een officiële Vauxhall ook aan de start van de mythische San Remo Rally kan staan.”

Dus al is hun debuut door het coronavirus wat uitgesteld, het zorgt er alleen maar voor dat Maxime Potty en Loïc Dumont extra gemotiveerd zijn. Dit keer kan het seizoen echt beginnen!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws