Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 17 september 2021

logo rally online

Rally Online België

Elf rally's voor Tom Rensonnet en Renaud Herman

Geschreven door  Apr 15, 2021

Franse en Belgische Renault Clio Trophy

Na een seizoen 2020 waarin Tom Rensonnet en Renaud Herman nooit de gelegenheid kregen om hun talent volledig te ontplooien (ze konden slechts één wedstrijd afwerken) zullen de jonge rekruten van het RACB National Team dit jaar een dubbel programma afwerken: ze staan met een bolide van CRT Sport aan de start van in totaal 11 wedstrijden, verdeeld over de Franse en Belgische Renault Clio Trophy.

“Zo een ruim programma, daar kon ik alleen maar van dromen”, stelt Tom Rensonnet met de glimlach. “Ik kan haast niet wachten om opnieuw achter het stuur te kruipen, meer ervaring op te doen en te laten zien tot wat ik in staat ben. Ik ben in de wolken dat ik bij zoveel wedstrijden aan de start kan staan, vooral omdat die rally’s op danig verschillende parcours zullen worden verreden. Ik besef maar al te goed dat ik aantreed in een merkencup waarin altijd een hevige strijd woedt, maar ik ben niet van plan om overhaast te werk te gaan. Ik wil in de loop van het seizoen gestaag vooruitgang boeken, om me zo tegen het eind van het jaar in de strijd voorin te kunnen mengen.”

“We zijn er best trots op dat we onze vertegenwoordigers in deze moeilijke omstandigheden en dankzij de steun van onze trouwe partners toch zo een aantrekkelijk programma kunnen aanbieden”, aldus Geoffroy Theunis, General Manager van RACB National Team. “Het is nu aan de speerpunten van het RNT om de zwart-geel-rode kleuren met verve te verdedigen, op circuits overal ter wereld en op de Franse en Belgische klassementsproeven. Na een heel mooi eerste seizoen bij de elite in WTCR moet Gilles Magnus dit jaar bevestigen dat hij bij de beste toerwagenracers ter wereld behoort. Voor Tom Rensonnet en Renaud Herman is een seizoen met een Clio uit de Rally5-categorie geen stap terug. Wel integendeel. De Renault Clio Trophy biedt heel wat gelegenheid om snel veel te leren. Een jonge rijder zonder ervaring kan er zich zeker in de kijker rijden.”

Het RACB National Team gaat ondertussen verder met zijn zoektocht naar nieuwe en jonge talenten. Zo wordt er een Karting Stuurwiel georganiseerd, om jonge rijders aan het eind van het jaar de kans geven om tijdens de FIA Motorsport Games de Belgische kleuren te verdedigen.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws