Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De GTC Rally opent het Nederlands kampioenschap

Geschreven door  Jun 18, 2021

Een compacte rally met 150 km op snelheid

Game On! Binnen een kleine maand zal er weer een rally gereden worden in Nederland. De organisatie van de GTC Rally gelooft in een positieve evolutie van de vaccinaties in de komende weken, zodat het Nederlands rallykampioenschap op zaterdag 10 juli van start kan gaan in de GTC Rally.

Na maanden in activiteit, zullen de rijders er meteen vol tegenaan moeten gaan. Het programma van de GTC Rally, een eendagswedstrijd op zaterdag 10 juli, is immers erg compact en uitdagend. Na de administratieve keuring en documentencontrole en de verkenning van het parcours, zal de wedstrijd om 16h30 van start gaan. Rond middernacht, na 12 klassementsproeven en ruim 150 kilometer op snelheid, zal de winnaar gehuldigd worden op het finishpodium in Achtmaal, op het nieuwe serviceterrein dat in eigen beheer wordt gerund door de organisatie.

De GTC Rally keert terug naar zijn "roots", want de 4 klassementsproeven, die elk 3 keer worden afgewerkt, worden allemaal op het grondgebied van de Gemeente Zundert verreden. De deelnemers gaan van start in Rijsbergen (11,20 km), waarna de gekende proef van Klein-Zundert (10,20 km) volgt. Daarna keren de teams terug naar het bekendste rallydorp van Nederland: Achtmaal. De XL-proef van voorheen wordt deze keer gesplitst in de proeven De Hel (15,90 km) en Ostaaijen (14 km). "De Hel" wordt trouwens een geweldige attractie voor iedereen die aanwezig is op het serviceterrein, want de wagens zullen langs het serviceterrein scheuren.

Ondertussen is de wedstrijd al volledig volzet met 100 inschrijvingen. Traditiegetrouw steken ook ieder jaar enkele Belgen de grens over om zich te meten met de Nederlandse top. Zo weten we nu al dat Niels Reynvoet en Willem Verbeke voor de eerste keer aan de start komen van de GTC Rally met hun Skoda Fabia R5 Evo.

De Historic Rally zal verreden worden op de eerste 8 klassementsproeven, zodat zij om 22h30 over het finishpodium rijden, kort voor de finale van de moderne rally. 

Spektakel verzekerd en een topwedstrijd om naar uit te kijken. 


Meer info op: www.gtcrally.eu

Laatst aangepast op Vrijdag, 18 juni 2021 19:40
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws