Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Bob de Jong en Bjorn Degandt starten in ELE Rally

Geschreven door  Okt 01, 2021

Hyundai-rijder op en top gemotiveerd en op zoek naar revanche voor nipte tweede plaats

De nipte tweede plaats in Hellendoorn moest wel even indalen bij regerend Nederlands Rallykampioen Bob de Jong, maar met nog een week te gaan tot de volgende rally is de focus helemaal terug. In de 56e ELE Rally wil Bob de Jong samen met navigator Bjorn Degandt na hun eerste overwinning samen in de ELE Rally van 2013 graag nog eens zegevieren in de Brabantse klassieker. Zeker nu de succesvolle samenwerking tussen de twee tot een einde gaat komen. Met de Hyundai i20 R5 neemt de Nederlands/Belgische equipe het zaterdag 9 oktober op tegen een flink aantal toprijders met vergelijkbare R5 auto’s.

In de Eurol-Hellendoorn Rally moest Bob de Jong na een sterke openingsfase op de allerlaatste klassementsproef zijn meerdere erkennen in de ontketende Gert Jan Kobus. “Ook in de ELE Rally zal Kobus mijn belangrijkste tegenstrever zijn,” aldus Bob de Jong. “Maar de ELE Rally ligt mij wel en ik heb er al twee keer eerder gewonnen, in 2013 en 2014.” Vooral de zege in 2013 blijft van bijzondere betekenis hebben voor de Nederlands rallykampioen: “Mijn vaste navigator Kees Hagman was toen verhinderd (omdat hij dat weekend in het huwelijksbootje stapte) en Bjorn Degandt stapte eenmalig in. We wonnen bij onze eerste samenwerking en het was tevens mijn eerste grote zege.” Bjorn Degandt neemt na de aankomende ELE Rally even pauze, na een hectisch jaar: “Ik rij al sinds 2008 voornamelijk in Nederland en met Nederlandse rijders en teams en ben toe aan een ‘reset’ na een onrustig jaar. Met Bob heb ik altijd zeer plezierig gereden en ik heb veel respect voor de manier waarop hij de sport bedrijft. We zullen elkaar niet uit het oog verliezen – daarvoor hebben we samen te veel meegemaakt. Gelukkig zijn er vooral mooie herinneringen die ik zal koesteren,” aldus de 46-jarige Bjorn Degandt. “Bjorn heeft mij enorm geholpen en naar een hoger niveau getild en ik zal zijn plezierige stemgeluid in de auto gaan missen. Maar eerst gaan we alles-op-alles zetten om onze afscheidsrally te winnen, zoals we ook deden bij onze eerste keer samen,” voegt Bob de Jong daar nog aan toe.

De ELE Rally start zaterdag 9 oktober om 12:00 uur en de finish is om 23:00 uur voorzien; er staan 11 klassementsproeven op het programma over een totale lengte van 127 km. Zo’n 15% van de proeven is onverhard. Start- en finishpodium staan op het Kerkplein in Son, terwijl het servicepark is verhuisd naar het terrein van Aquabest op het Industrieterrein Ekkersrijt in Son. Voor meer informatie kijk op www.elerally.nl.

Bob de Jong en Bjorn Degandt starten met startnummer 1 op hun Hyundai i20 R5.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws