Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

ConXioN Omloop van Vlaanderen: Paul Lietaer onklopbaar bij de Historics

Geschreven door  Sep 05, 2016

Demonstratie van Lietaer... en Monnens

In de ConXioN Omloop van Vlaanderen, de zevende manche van het Belgisch rallykampioenschap, stond er geen maat op de Subaru Legacy RS van Paul Lietaer, die de strijd in het Historic BRC van start tot finish domineerde. De snor uit Zwevegem eindigde op een sublieme 6de plaats algemeen en hij reed ruim 4 minuten weg van de concurrentie, aangevoerd door Gunther Monnens, die met zijn Opel TE de snelle BMW's het nakijken gaf.

In de openingsfase werd het volledige peloton verrast door de regen. Pieter-Jan Maeyaert schoot met zijn Escort het snelste uit de startblokken met een chrono die 10" sneller was dan die van Lietaer. Maar, nog tijdens de openingsavond stelde Lietaer, onder andere met een (letterlijk) ongelofelijke 3de tijd algemeen op KP 3, orde op zaken. De Subaru-piloot was meteen vertrokken voor een one-man-show die hem tot op de 6de plaats zou brengen.
"Het ging uitstekend. De eerste ronde in de regen was uitermate moeilijk, maar zaterdag ging het prima. Op de Zoning heb ik wel gemerkt dat de R5's op een jaar tijd sterk geëvolueerd zijn," vertelde Paul.

Voor de tweede plaats leken de BMW's M3 in aanmerking te komen, maar dat was buiten de stuurmanskunst van Gunther Monnens gerekend. Die stuurde de ConXioN Opel Transeurope naar een onverhoopte tweede plaats. Erg knap van de Limburger, die 16" bonus had op Pieter-Jan Maeyaert, die de fans verwende op de Zoning met een paar fraaie, gecontroleerde powerslides.

"Ik heb de fans spektakel gegeven. We hebben het injectiesysteem weer van de motor gehaald en we rijden opnieuw met carburatoren. Het resultaat is geweldig. Ik heb weer dezelfde topauto die me vorig jaar de titel opleverde. Met deze auto kan ik mijn naam schrijven. Dit is pure fun," lachte Pieter-Jan.

Voor de 4de plaats werd een strijd uitgevochten tussen drie BMW's M3. Thomas Vauterin was sterk gestart en hij had zeker mee gestreden voor het podium, maar zaterdagochtend brak het schakelmechanisme. Christophe Merlevede brak een cardan bij het couperen. Robin Maes zette zaterdag de achtervolging in na een matig optreden op slicks in de regen, maar hij strandde achter Maeyaert op de vierde plaats.

Stefaan Prinzie, die af te rekenen had met een motor die warm liep, stuurde zijn Opel Ascona naar de 5de plaats, voor Dirk Deveux, die anderhalve minuut verloor door een lekke band, nadat hij vrijdagavond in het donker wat tijd liet liggen. Bovendien reed de leider in het kampioenschap voor de eerste keer met een gloednieuwe ophanging met Öhlins schokdempers. De Top 10 werd vervolledigd door Patrick Mylleville, die zaterdag een schuiver maakte waarbij de achterkant van de Porsche werd verbouwd, Marijn Hoens, Tobi Vandenberghe en Tommy Demaiter.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws