Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Legend Boucles Bastogne: Druk weekend voor Bernard Munster Autosport

Geschreven door  Feb 17, 2017

Maar liefst 9 wagens onder de vlag van BMA ! 

Na een traditioneel erg kort tussenseizoen in de rallysport, is team BMA van Bernard Munster klaar voor een erg drukke campagne 2017... en dat niet alleen in sportief opzicht! Het team zit een beetje krap in het huidige gebouw in Petit-Rechain. Binnenkort zal BMA verhuizen naar nieuwe gebouwen op de industriezone van Plénesses, amper enkele kilometers van de huidige vestiging... "Dat is een van onze grote uitdagingen van 2017, vertelt Bernard. Momenteel werken we in een gebouw van minder dan 1000 m², terwijl we in Plénesses een oppervlakte van 3000 m² ter beschikking zullen hebben. Dat past bij de voortdurende uitbreiding van het team. De verhuis staat eind juni gepland..."

Dat BMA populair is, bewijzen de... 9 wagens die door het team van Bernard Munster zaterdag en zondag bijgestaan zullen worden in de traditionele Legend Boucles @ Bastogne! Daarbij de uitzonderlijke aanwezigheid van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul aan het stuur van een van de Porsches 911 van BMA... "Vorig jaar had ik het genoegen om de Legend Boucles te winnen, met mijn vriendin Andrée," vervolgt Munster. "Dit jaar willen we dat succes herhalen, indien mogelijk met Thierry en Nicolas. Hun aanwezigheid in ons team zal ons ongetwijfeld heel wat visibiliteit opleveren. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn."

Bernard Munster, vorig jaar laureaat in de Legend Boucles @ Bastogne, zal zelf een andere Porsche 911 besturen, waarbij hij genavigeerd wordt door zijn zoon Grégoire. De andere 911's worden ingezet voor André en Guillaume Lausberg, nog een team van vader en zoon, maar ook voor Marc Timmers en Renaud Herman.

De erg mooie Renault 5 Turbo van de Fransman Paul Chieusse zal ook onder de tent van BMA staan. Andrée Hansen zal trouwens de nota's lezen in het rechterkuipje van de Franse bolide. Een ander Frans duo dat behoort tot de 'BMA familie', Alain Deveza en Guy Tezenas, start met de vertrouwde Subaru Impreza 555 Gr.A in de categorie 'Demo', met als enige doel het verzorgen van het spektakel. Ze rijden zonder enige notie van klassement.

En dat is nog niet alles, want BMA ontfermt zich ook over twee Porsches 911 ingezet in 'Classic', de categorie voor regelmatigheid aan een gemiddelde van 60 km/h. Het betreft de Carrera RS van Kurt Dujardyn en Filip Deplancke, de SC van Joseph en Mireille Charlier, en een andere voor Daniel Janssens, met z’n zoon Laurent.

"9 wagens bijstaan tijdens dezelfde wedstrijd, dat lijkt veel, maar het team heeft ervaring met dat soort uitdagingen," vervolgt Bernard Munster. "In Sardinië hadden we vorig jaar 6 of 7 auto's, net als in Marokko. De wagens ingezet in 'Classic' zien - normaal - minder af dan die in 'Legend', maar de leden van het team staan klaar om in te grijpen, als het nodig mocht zijn..."

Na deze Legend Boucles @ Bastogne 2017, zal BMA niet op adem kunnen komen, want de volgende zaterdag, op 26 februari, gaat het Belgian Rally Championship (BRC) van start in Landen met de Rally van Haspengouw. Het team van Bernard Munster brengt er de Skoda Fabia R5 van Kris Princen en Peter Kaspers aan de start. Zij zijn de titelfavorieten. Dinsdag staat er trouwens al een testsessie op het programma, terwijl de auto en het team donderdag worden voorgesteld. Kortom, drukke tijden... De winterbreak is duidelijk voorbij...

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws