Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Spa Rally: Een niet te missen feest voor VHRS fans

Geschreven door  Jan 09, 2018

Dat Belgen uitblinken in regelmatigheid is een historisch feit, niet echt een scoop dus! Zowel "op het thuisfront" als in het buitenland spelen onze piloten een belangrijke rol in deze discipline. De wedstrijden gaan vaak door op openbare wegen maar meer en meer adepten van de sport verkiezen om deze regelmatigheidswedstrijden op gesloten routes te houden. Ze kunnen dan inderdaad in optimale veiligheidsomstandigheden rijden, zonder te moeten rekening houden met "externe elementen" die hen kunnen verrassen of roet in het eten gooien.

DG Sport heeft dat goed begrepen. Al vanaf de eerste editie van de Spa Rally heeft de organisator uit Theux de VHRS specialisten (Véhicules Historiques de Régularité Sportive) uitgenodigd om de vedetten van de snelheid te vergezellen. Dat is opnieuw het geval op 9 en 10 maart aanstaande waar de fans van de discipline - ongeacht hun niveau - een ideaal speelterrein zullen hebben in het kader van een nationaal evenement.

Hun programma zal identiek zijn als dat van de deelnemers aan de tweede ronde van het Belgian Rally Championship (BRC) en het Historic Belgian Rally Championship (HBRC), met dat verschil dat ze de speciale etappes - Regularity Test genoemd - zullen afleggen aan een gemiddelde snelheid van maximaal 60 km/u. De chronopunten worden door Tripy gecontroleerd, wat toelaat om een live klassement te hebben na elke RT van zodra de laatste wagen is aangekomen.

Belangrijk punt: op uitzondering van een helm (voor elk van de inzittenden van de wagen...) wordt geen enkele specifieke uitrusting opgelegd aan de teams en dat geldt ook voor hun wagen. "Een carterbescherming wordt aangeraden maar is niet verplicht", benadrukt de organisator.

Ook op administratief vlak zal alles in het werk gesteld worden om de taak te vergemakkelijken van de deelnemers die geen Nationale of Internationale H Regularity licentie hebben (beschikbaar via de site van RACB Sport), zijn zullen ter plekke een daglicentie kunnen kopen aan de prijs van 50€.

Je ziet, de formule van de "drie wedstrijden in één" blijft meer dan ooit actueel voor de Herock Spa Rally 2018, die nu al belooft een groot feest te worden voor alle rally fans!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws