Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De Legend Boucles @ Bastogne aan de start van de… Condroz Rally

Geschreven door  Okt 23, 2018

Het is misschien verrassend nieuws, ook al is het bij nader inzien misschien niet echt zo vreemd… De Rally van de Condroz-Hoei en de Legend Boucles @ Bastogne hebben beiden het kenmerk dat ze aan de uiteinden van de seizoenskalender zitten en dat beiden horen tot de populairste evenementen van de discipline in ons kleine koninkrijk! Het is inderdaad de massa van de grote dagen die zich verdringt aan de oevers van de Maas voor de finale van het Belgische Kampioenschap Rally, voordat ze zich drie maanden later melden in het hart van de provincie Luxemburg voor de absolute ode aan de oude competitiewagens.

Het eerste weekend van november onthalen ze in de Condroz-Hoei een bolide die staat in de kleuren van… de Legend Boucles @ Bastogne 2019! Een operatie die er natuurlijk niet toevallig gekomen is, aangezien de wagen de Volvo 144S van Sébastien Glaude en Jennifer Hugo is, zonder twijfel de oudste wagen van het deelnemersveld want daterend uit 1967. Ze zijn ingeschreven in de catégorie ‘Historic’, en de kranige Zweedse staat voor de perfecte overgang van de Condroz naar de Legend Boucles. Aan het stuur Sébastien Glaude, die sterke banden heeft met de organisator van het evenement in Bastogne, de Royal Automobile Club van Spa. Hij is de zoon van Christian Glaude, de burgermeester van Bertogne die onlangs op schitterende wijze herverkozen werd. Sébastien wijst er op deze manier op dat de Legend Boucles het niet te missen evenement vormen voor een hele regio… en vergeten we dan zeker niet dat een contract van vijf jaar Bertogne bindt aan de organisatoren van de Legend Boucles!

Aan de zijde van ‘Séba’ Glaude vinden we Jennifer Hugo, die met steeds grotere meesterschap te vinden is in historische wedstrijden. Luik-Rome-Luik, de rally van Portugal Historico, de dame heeft zich weten in te werken in het wereldje van de copiloten die kunnen er toe doen en die kunnen tellen! “Eerst en vooral wil de R.A.C. Spa alle succes toewensen aan de organisatoren van de Rally van de Condroz-Hoei 2018”, geeft Pierre Delettre, bezieler van de Legend Boucles, mee. “Dankzij Sébastien Glaude en Jennifer Hugo wordt de band tussen de beide wedstrijden benadrukt en dat terwijl de inschrijvingen zullen geopend worden de dag voor de start van de Condroz, de ideale gelegenheid dus om onze kleuren aan de oevers van de Maas te tonen. Veel succes toegewenst aan ‘Séba’ en Jennifer met de eerbiedwaardige Volvo… die de wagens van zijn generatie zal terugvinden drie maanden later!”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws