Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 18 augustus 2019

logo rally online

Rally Online België

Legend Boucles @ Bastogne: De Demo's warmen het publiek op

Geschreven door  Jan 26, 2019

Een feest voor ogen… en oren!

De categorieën ‘Legend’, ‘Challenger’ en ‘Classic’ vormen de grondvesten van de Legend Boucles @ Bastogne, maar het publiek zal voor niets ter wereld de passage willen missen van de groep aan “Demo” rijders! Zonder tijdsopname of eindklassement, zinloos want de bolides voldoen niet aan de technische reglementering die de RAC Spa zo nauw aan het hart ligt… maar enkele van deze wagens hebben de mooiste pagina’s geschreven in de geschiedenisboeken van de rally!

Dit jaar is het op uitnodiging dat de categorie “Demo” werd aangedikt om een zekere kwaliteit te leveren, tot groot plezier van de ‘rally fans’ die een feest voor de ogen en de oren zullen voorgeschoteld krijgen! Om te beginnen is er de aanwezigheid van twee bolides die onvermijdelijk zijn geworden: de Audi Quattro Sport S1 gr.B van Marc Vereecke en Tom Guesquiere, en de Audi Quattro A2 van de Duitsers John Thomas en Guido Gronewald.
Het tijdperk van de groep A staat dit jaar meer dan ooit in de kijker met twee Toyota Celica GT-Four ST165, de werkpaarden die de Japanse constructeur volop succes en titels bezorgde. De Fransman Laurent Battut, vergezeld van Timo Battut, zal eindelijk van de partij zijn evenals Jean-Pierre Vannerum en Ysabelle Plas!

De Subaru Impreza 555 gr.A waren vorig jaar de koningen van de “Demo”. En sommigen daarvan keren dit jaar terug, zoals Steven Rockingham en Fiona Scarrett (ex-Krzysztof Holowczyc, ERC kampioen), Kenneth Poels en Sven Jambers, Steven Maes en Dieter Duytschaever, Philippe Latour en Pierre Dupont, zonder dan nog de plaatselijke rijders te vergeten als Maxime Fannoy en Roger Larsimont (met een hommage aan Bernard Munster), of Julien Elleboudt en Jean-Pierre Anciaux. Kortom, er zal heel wat Prodrive in de lucht hangen… De Brit Martyn Spurrell van zijn kant, heeft een Subaru Legacy gr.A in de kleuren van Rothmans gezet, kwestie van een zinderende hommage te brengen aan rally-icoon Colin McRae die zijn carrière lanceerde in het Britse kampioenschap op een gelijkaardige bolide.

Het deelnemersveld van de ‘Demo’ 2019 wordt vervolledigd door de Mitsubishi Lancer Evo6 gr.A in de look ‘Mäkinen-Loix’ van LLM Mecasport, maar ook door de Renault Clio gr.A ‘Boxys’ van Julien Marmifero en Bernard De Preter, die op hun beurt een hulde zullen brengen aan de lange en vruchtbare carrière van Bernard Munster. En die is van zijn kant zelf aan de slag in de catégorie ‘Legend’ in gezelschap van zijn zoon Grégoire. Nogmaals, dit zijn waardevolle stukjes geschiedenis die zullen passeren voor de doorkomst van de deelnemers aan de categorie ‘Legend’, zowel zaterdag als zondag…

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws