Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 18 augustus 2019

logo rally online

Rally Online België

Legend Boucles @ Bastogne: Freddy Loix in Demo met een Toyota Celica 4WD

Geschreven door  Jan 29, 2019

Pierre Delettre, organisator van de Legend Boucles @ Bastogne, had het tijdens de persconferentie, een tiental dagen voor de start van het evenement, al aangekondigd: de affiche van de editie 2019 was nog niet compleet. Een grote naam is er nu bijgekomen. En dit in de vorm van Freddy Loix, met naast hem Marie Vanfleteren en dat in een Toyota Celica 4WD ST165 in de Demo categorie.

“We komen zo uit op 340 teams die een deelname hebben aangevraagd,” lacht Pierre Delettre. “De operatie ‘Loix’ is mogelijk geworden in samenwerking met MSmotor, de concessie van Toyota in Bastogne en Arlon. Freddy was vragende partij en dat maakt dat er nog een mooie naam aan de affiche van de Legend Boucles @ Bastogne 2019 kan toegevoegd worden. De wagen wordt ingezet door MY Vintage.”

De carrière van Freddy Loix is met Toyota verbonden en dat tijdens de seizoenen 1996, 1997 en 1998. Alvorens naar de Corolla WRC over te schakelen reed Fast Freddy ook met de Celica, in de versie ST185 en ST205. Hij heeft nooit met de ST165 in competitie gereden, het model waarmee Carlos Sainz in 1990 wereldkampioen werd.

Er staan in totaal drie Toyota Celica's 4WD ST165’s op de deelnemerslijst in Demo. De wagen die bestuurd zal worden door Loix is eigendom van Frédéric Rosati.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws