Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: Guino Kenis domineert van start tot finish

Geschreven door  Feb 24, 2019

"Veel getest voor de toekomst"

De openingswedstrijd van het Historic Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw, werd van start tof finish gedomineerd door Guino Kenis met zijn BMW M3 E30. Het podium werd vervolledigd door de Ford-rijders Nick Toorré en Arthur Kerkhove.

Nog voor de start werd de wedstrijd beslist. Het debuut van de nieuwe Ford Sierra RS Cosworth van Dirk Deveux moest noodgedwongen uitgesteld worden omdat de zakenman uit Alken met een geblokkeerde rug niet kon starten. Zonder zijn grootste concurrent domineerde Guino Kenis van start tot finish met zijn BMW M3 E30. Hij won met 5'14" voorsprong op de tweede... "Het doet ongelofelijk deugd om eens een volledige wedstrijd zonder technische problemen te kunnen rijden. Vorig jaar braken we de motor door de levering van foute bouten. Omdat we vandaag niet onder druk stonden, heb ik de wedstrijd gebruikt om een aantal zaken te testen. We hebben wat gespeeld met de afstellingen en de banden. Ik heb me geamuseerd," lachte de BMW-concessiehouder uit Turnhout.

Omdat Frank Baert al vroeg uitgeschakeld werd door een gebroken versnellingsbak op de derde proef, reed Nick Toorré met zijn Ford Sierra Cosworth naar een mooie tweede plaats. De 31-jarige garagehouder uit Roeselare werd beloond voor de vele werkuren bij de opbouw van zijn mooie Sierra. "We doen alles zelf," vertelde Nick. "De motor, de versnellingsbak, de revisies, het onderhoud, ik heb deze auto helemaal eigenhandig gebouwd. Natuurlijk zou ik graag het volledige kampioenschap rijden, maar daar heb ik helaas het budget niet voor..."

Na een seizoen in de Duitse Opel Adam Rallye Cup, scoorde Arthur Kerkhove bij zijn comeback in het Historic BRC een mooie derde plaats. "Mijn eerste podiumplaats in het BRC," vertelde de 22-jarige uit Ronse. "Dit jaar ga ik me weer amuseren met de Escort. Het doel is de titel in PTN, want tegen de youngtimers strijden is onbegonnen werk."

Franklin Temperville werd op ruime afstand vierde, maar hij was toch tevreden omdat hij voor de eerste keer de finish haalde in Haspengouw. Eric Louies sloot het Historic-lijstje af op de vijfde plaats met zijn Opel Ascona, nadat hij door technische averij op de laatste proeven ettelijke minuten verloor.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws