Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Balade des Legend Boucles in 2021

Geschreven door  Nov 13, 2020

In afwachting van de terugkeer van de winterklassieker voor oude wagens in 2022!

Het was helaas geen verrassing en er bestaan ook geen mirakels. Op drie maanden voor de aanvang van de Legend Boucles @ Bastogne 2021, hebben Pierre Delettre en de ploeg van de Royal Automobile Club van Spa de knoop doorgehakt en beslist de volgende editie over te slaan. Maar…ze hadden wel een plan B klaar dat aan de fans zal toelaten om de prachtige baantjes van de provincie Luxemburg af te rijden. In afwachting van de Legend Boucles @ Bastogne 2022 maken we plaats voor de Balade des Legend Boucles 2021.

“We hadden inderdaad ons hoofd in het zand kunnen steken en de organisatie van de Legend Boucles @ Bastogne 2021 kunnen voortzetten alsof er niets aan de hand was”, legt Pierre Delettre uit. “De recente afgelastingen, maar ook en vooral de slechter wordende situatie in de gezondheidszorg gekoppeld aan de ronduit pessimistische vooruitzichten voor de komende maanden, hebben ons de stap doen zetten. Tegenover deze pandemie moeten we de rede laten zegevieren. Met 300 wagens aan de start zijn de Legend Boucles @ Bastogne de grootste rally van België en de organisatie daarvan vergt een honderdtal personen. Het was moeilijk voor te stellen dat alles daarrond binnen de drie maanden zou kunnen gerealiseerd worden. We hebben daarop bevestigd aan de stad Bastenaken en aan de autoriteiten dat we het in 2021 voor bekeken hielden, maar met de duidelijke intentie om in 2022 opnieuw terug te komen. Uiteraard wordt het contract met de stad Bastenaken uitgebreid met een jaar, het loopt dus nu tot 2024. Maar er was ook geen sprake van dat we alle banden gingen doorsnijden. Na overleg binnen de harde kern van onze ploeg, ontstond algauw het idee voor een plan B…”

Welkom op de Balade des Legend Boucles!

Omdat het correct inrichten van een rally met auto’s of een regularityproef die naam waardig, tot nader order niet mogelijk is, had de R.A.C. Spa het idee om aan iedereen toe te laten te proeven van de passie die regeert in de Legend Boucles @ Bastogne! Anders gezegd: we houden een rondrit, de “Balade des Legend Boucles” op zaterdag 6 februari 2021. Die is toegankelijk voor iedereen, ongeacht of het nu met een oude of een moderne wagen is. Het doel is het grootste mogelijk aantal mensen, deelnemers zowel als gepassioneerden, professionelen evengoed als liefhebbers of amateurs, personaliteiten zowel als nobele onbekenden en families, te laten kennismaken met het formidabele parcours van de Legend Boucles @ Bastogne. En dat alles in een gemoedelijke sfeer en…volledig in overeenstemming met de geldende maatregelen inzake gezondheid die in voege zijn in de strijd tegen de pandemie.

“Het idee is om een rondrit voor te stellen, zonder enige vorm van competitie noch verplichting buiten de tijdstabel, met vertrek in Bastenaken (Bastogne) en met terugkeer naar Bastenaken op de op de middag, voor een pauze”, vervolgt Pierre Delettre. “Zowel in de ochtend als in de namiddag kunnen de deelnemers over de gekende klassementsproeven, RT’s genoemd, van de afgelopen edities van de Legend Boucles @ Bastogne rijden met behulp van een roadbook waarin geen enkele moeilijkheid vervat zit. Anders gezegd: het is toegankelijk voor iedereen. Het gaat over de geasfalteerde proeven van de zaterdag. Bij iedere start van een regularity test (RT) zal er een controlepunt (CP) moeten gepasseerd worden. Het stelt de deelnemers in staat om te beseffen waar ze zich bevinden en om via het roadbook te ontdekken welke kampioenen hen voorgingen en hier de snelste bleken in de diverse categorieën! Het is een unieke manier om zich te verdiepen in de geschiedenis en de magie van onze Legend Boucles! Om heel eerlijk te zijn laat de afgelasting van de editie 2021 ons toe om nu een evenement te creëren voor het grote publiek, en van hen die in normale omstandigheden toeschouwers en fans zijn van de Legend Boucles, de hoofdrolspelers te maken van deze vervangformule.”

Veilig en democratisch!

Alles zal verlopen in een geestesgesteldheid die in absolute overeenstemming is met de anti-Covid maatregelen die genomen zijn… “De inschrijvingen verlopen online, via een pagina die daartoe speciaal zal worden opgezet op de site www.racspa.be, en dat formulier zal ook dienst doen als ‘afstand van verhaal’. De dag van de Balade des Legend Boucles komen de deelnemers met hun wagen op een afgesproken tijdstip, volgens een timing, tot op het Patton plein, en daarna naar het McAuliffe plein, waar ze hun roadbook zullen ontvangen zonder dat ze hun wagen dienen te verlaten. Ze leggen daarna het parcours af van de ochtend, om op tijd terug te keren naar Bastenaken voor de middagspauze. Daar kunnen ze eten in de Horeca zaken van de stad of in de directe omgeving. Het is een manier voor de fans en de organisatoren om deze sector te steunen die niet gespaard is gebleven sinds de afgelopen lente. Vanzelfsprekend zal, eens men uit de wagen stapt, een mondmasker verplicht zijn. Meerdere partners zullen in het kader van deze Balade des Legend Boucles specifieke operaties houden, daar brengen we u binnenkort van op de hoogte…”

“Bastenaken, een dynamische stad, met zijn handelszaken, musea en vele manifestaties werd niet gespaard door de gezondheidscrisis die ons nu treft”, vult Benoit Lutgen, de burgemeester van Bastenaken, aan. “Teneinde zachtjes het verenigingsleven in onze mooie stad weer op te pikken, komen de Legend Boucles met een aangepaste formule zonder publiek in deze uitzonderlijke tijden. Met de “Balade des Legend Boucles” kunnen wij het jaar 2021 inzetten met vreugde en een goed humeur, en dat in alle veiligheid. We hopen van ganser harte dat de gezondheidstoestand het zal toelaten om deze langverwachte afspraak te laten plaats hebben.”

Aan de ‘Balade des Legend Boucles 2021’ kan men deelnemen voor 90 euro per wagen (BTW van 6% inbegrepen) voor de oude wagens en 110 euro per moderne wagen, zijnde na 1986. Buiten het roadbook is in dit bedrag ook een officiële rallyplaat ‘Balade des Legend Boucles 2021’ en een pack aan ‘goodies’ inbegrepen, geleverd door onze diverse partners, evenals enkele souvenirs. Het aantal wagens dat tot de start is toegelaten is niet beperkt, evenmin als het aantal personen per wagen.

Door hedendaagse technologie te gebruiken voor het administratieve gedeelte, door het contact tussen personen tot een absoluut minimum te beperken en door af te zien van elke vorm van competitie, willen de organisatoren van de Legend Boucles @ Bastogne alle voordeel geven aan een familiepubliek. Tevens willen ze hun vriendschapsbanden, steun en trouw aan de stad Bastenaken en de sector van de Horeca onderlijnen, maar evengoed willen ze een beetje positivisme brengen in deze beangstigende tijden. En gezien de oplossingen die worden aangeboden kan de ‘Balade des Legend Boucles’ gemakkelijk en zonder problemen enkele weken verschoven worden, moesten de regels in verband met de gezondheidscrisis verstrengd worden en/of moest er begin februari een volledige lockdown komen.

Zeggen we tot besluit: leve de Balade des Legend Boucles 2021, in afwachting van Legend Boucles @ Bastogne 2022. Het is een nieuw evenement dat zijn plaats op de kalender zou kunnen behouden in de komende jaren. Binnen de R.A.C. Spa heeft men immers duidelijk een vervolg in gedachten…

www.racspa.be

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws