Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Bernard Degroote Ypres Historic Rally op zondag 27 juni

Geschreven door  Jan 24, 2021

De 28ste editie als hoofdact op de Markt in Ieper

Na 27 edities in het kader van de Ypres Rally, zal de 28ste Bernard Degroote Ypres Historic Rally afzonderlijk verreden worden op zondag 27 juni. Zo zal de Markt in Ieper tijdens het laatste weekend van juni toch weer die typische rallysfeer uitstralen.

De Renties Ypres Rally Belgium verhuist naar het weekend van 13 tot 15 augustus, maar ook dit jaar zal de Markt in Ieper tijdens het laatste weekend van juni in het teken van rally staan. De 28ste editie van de Bernard Degroote Ypres Historic Rally wordt op zondag 27 juni verreden op een parcours met drie verschillende klassementsproeven. Het start- en finishpodium zal op de Markt in Ieper staan, waar de deelnemers zaterdag en zondag verwelkomd worden in het wagenpark.

In 1993 werd de eerste editie van de Ypres Historic Rally gewonnen door de Brit Geoffrey Crabtree en Liz Jordan in een Porsche 911. Een jaar later was oud-Wereldkampioen Bjorn Waldegard de snelste, eveneens met een Porsche 911. Ondertussen is de Bernard Degroote Ypres Historic Rally uitgegroeid tot een klassieker met internationale uitstraling. In 2021 zal de wedstrijd die meetelt voor het Belgisch kampioenschap in Historic afzonderlijk georganiseerd worden in Ieper.

"Voor Club Superstage voelde het vreemd aan om eind juni geen rally in Ieper te organiseren. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om, in samenspraak met het stadsbestuur, de Bernard Degroote Ypres Historic Rally op onze vertrouwde datum eind juni te organiseren," aldus Jan Huyghe van Club Superstage. "Hiermee creëren we een bijkomend evenement om de lokale horeca te ondersteunen en voor onze organisatie is het een ideale opwarming voor de WRC-manche midden augustus."

Op 27 juni zullen de Historic-tenoren in de kijker worden gezet op het podium op de Markt in Ieper. Gezelligheid en rallysfeer verzekerd.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws