Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

South Belgian Rally: Ook de oudjes doen mee

Geschreven door  Jun 22, 2021

Historics blijven populair in het Belgian Rally Championship 

Hoewel tijdens de eerste South Belgian Rally op zaterdag 26 juni de meeste aandacht logischerwijs naar de tenoren van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zal gaan, kan men onmogelijk voorbij gaan aan de verschillende categorieën die voor de ‘historics’ zijn voorbehouden. Ook al omdat die rijders en bolides zeker en vast hun deel van het spektakel zullen verzorgen!

De populariteit van het Historic Belgian Rally Championship (HBRC) hoeft niet meer te worden aangetoond. Dit keer lijken de ‘Youngtimers’ zich in de schijnwerpers te kunnen rijden, waarbij Dirk Deveux (Ford Sierra RS Cosworth 4x4), Geoffrey Leyon (BMW M3), Bjorn Syx (BMW M3) en Fransman Benoît Boulanger (BMW M3) het opnemen tegen de oudere Ford Escorts van Christophe Daco, Patrick Deblauwe, Frédéric François, Sébastien Incardona, Arthur Kerkhove en de Opel Ascona van de snelle Christophe Deleeuw. Maar in de wetenschap dat heel wat rijders van de ‘Blue Oval’ de streek op hun duimpje kennen, zouden er wel eens nogal wat verrassingen kunnen worden genoteerd.

De deelnemers aan het HBRC werken het hele programma af, te weten drie lussen van vier uitdagende en bloedmooie chronoritten.

Ook de specialisten van de Regularity zijn van de partij, maar zij werken enkel de eerste twee lussen af. Een aantal klinkende namen heeft zich ingeschreven in VHRS 65, met onder andere Chalsèche-Gengoux (Opel), De Munck-Lannoo (Lada), Deflandre-Lienne (Porsche), Kauffman-Chapa (Toyota), Monseur-Hanquet (BMW), Ninane-Simon (Opel), Van Bourgonie-Desmet (Fiat), enz.

In VHRS 50 lijken Eckelmans-Felot (Porsche), Franchi-Thirionet (Porsche), George-Hugo (Ford), Lamotte-Polet (Lancia) en Michiels-De Paepe (Porsche) bij de favorieten te horen.

Kortom, ook de liefhebbers van historics komen op zaterdag 26 juni in Vresse-sur-Semois aan hun trekken!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws