Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De Legend Boucles @ Bastogne 2022 verplaatst

Geschreven door  Dec 29, 2021

De Legend Boucles @ Bastogne 2022 verplaatst naar het weekend van 5 en 6 maart

Nu het jaar 2021 ten einde loopt, zal de Royal Automobile Club de Spa waarschijnlijk menigeen verrassen door officieel het uitstel van de Legend Boucles @ Bastogne 2022 aan te kondigen en dat naar het weekend van zaterdag 5 en zondag 6... maart! Deze verschuiving in de agenda is het resultaat van lange besprekingen en onderhandelingen met de bevoegde autoriteiten, dit alles tegen de achtergrond van de gezondheidscrisis, de vooruitzichten op korte en middellange termijn, en de diverse besluiten van het laatste overlegcomité rond corona.

“Dit is uiteraard niet de communicatie die wij tijdens dit jaareinde voor ogen hadden, maar vergeet niet dat wij enkele dagen geleden nog op het punt stonden alles stop te zetten vanwege de complexiteit van de opdracht", legt Pierre Delettre namens de organisatie uit. “Er werd rekening gehouden met de verschillende verzuchtingen van de gemeente en de provincie, en op basis daarvan werd alles in het werk gesteld om een alternatief te vinden voor de oorspronkelijke datum. We weten dat de nieuwe datum, het eerste weekend van maart, niet iedereen zal bevallen. Maar er is geen ideaal alternatief. Ons doel was daarom een datum te vinden die aanvaardbaar zou zijn voor de autoriteiten. Zolang de gezondheidssituatie in februari niet dramatisch verslechtert, denk ik dat we de editie 2022 van de Legend Boucles @ Bastogne op de sporen hebben..."

Op het moment dat iedereen op een terugkeer naar de normaliteit hoopt, stellen de verantwoordelijken van de Legend Boucles @ Bastogne alles in het werk om ervoor te zorgen dat het publiek tenminste op de regelmatigheidsproeven aanwezig mag zijn. Het staat evenwel vastdat het feestelijke gedeelte van het evenement tot het strikte minimum zal beperkt worden, om te vermijden dat te veel publiek zich op één plaats begeeft. De regels en het programma blijven anderzijds ongewijzigd. Het spreekt vanzelf dat aanpassingen kunnen worden aangebracht om te voldoen aan de sanitaire regels, die begin maart van kracht zullen zijn.

“Niettemin willen wij de ingeschreven teams die om de een of andere reden begin maart niet aan het evenement kunnen deelnemen, geruststellen,” vervolgt Pierre Delettre zijn verhaal. “Als dat het geval is, verzoeken wij hen contact op te nemen met de organisatie en zal de inschrijving volledig worden terugbetaald. De uiterste datum voor de inschrijvingen verhuist ook en dat naar maandag 21 februari. De website zal zeer binnenkort aangepast bijgewerkt.”

Bij het zoeken naar een nieuwe datum kon de R.A.C. Spa rekenen op de volledige medewerking van Claude Ninane, Eric Gengou en Didier Gathy, de organisatoren van de RAC de Pair, een regelmatigheidswedstrijd die oorspronkelijk gepland was voor het eerste weekend van maart. Zij stemden er meteen me in om hun evenement te verplaatsen naar een nieuwe datum. Hartelijk dank aan hen...

Aangezien het eerste weekend van maart ook samenvalt met het einde van de schoolvakantie in maart, hebben de organisatoren ook met de horecasector overleg gepleegd, om er zicht van te vergewissen dat er in de regio nog hotels, gîtes en andere accommodatie beschikbaar zijn, wat het geval is. De deelnemers en medewerkers wachten beter niet om te boeken, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws