Print deze pagina

Eerste info over de Legend Boucles @ Bastogne 2023

Geschreven door  Okt 30, 2022
Het feest kan weer doorgaan op de Place McAuliffe
 
Het is een traditie die alleen positieve kanten heeft. Op iets meer dan drie maanden van de volgende editie van de Legend Boucles @ Bastogne, hebben de mensen van de Royal Automobile Club de Spa de media en partners in La Roche-en-Ardenne verzameld en dat voor een stand van zaken. Pierre Delettre en zijn team blikten vooruit op een editie 2023 die eindelijk weer naar de Place McAuliffe, in het hart van Bastogne terugkeert…

Na de gekende gezondheidscrisis, die maakte dat de Legend Boucles @ Bastogne naar de overdekte markt buiten het centrum van Bastogne diende te verhuizen, knoopt de editie 2023 weer met een klassiek decor aan. “De editie 2023 gaat inderdaad weer naar de tent van de Place McAuliffe”, vertelt Pierre Delettre. “En we starten weer op vrijdagavond met de grote parade van alle deelnemers en dat op de voornaamste verkeersader in het centrum van de stad. Uiteraard is er ook weer de populaire handtekeningensessie met de bekendste deelnemers. We knopen inderdaad weer aan met de traditie en dat gaan én het publiek én de handelaars erg waarderen.” De overdekte markt wordt echter niet vergeten. “We gaan daar de assistentie blijven houden”, gaat Pierre Delettre verder. “De teams vonden die locatie best handig op logistiek vlak en de voordelen zijn inderdaad legio. In de toekomst gaan we de zaken evalueren, want er zijn werken voorzien aan de overdekte markt. Voor vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 februari kunnen de teams wel genieten van de overvloed aan plaats op die plaats net buiten het centrum.”

Het parcours van de Legend Boucles @ Bastogne 2023, sluit ook weer aan bij het verleden… “Zaterdag telt twee lussen van vijf proeven (RT)”, weet Eric Chapa, die verantwoordelijk voor het parcours is. “We keren in de vooravond terug naar Bastogne. Ook de varkenspest ligt achter ons en dus kunnen we op zondag weer de wouden in, met vijf proeven in lijn, met heel wat passages in de bossen en proeven die tot 25 à 30 kilometer lang zijn. We gaan, nu alles weer normaal lijkt te worden, weer kunnen aanknopen bij de traditie en dat is goed!” 
 
Sportief is de voornaamste verandering voor de Legend Boucles @ Bastogne 2023 de aanpassing van de categorie ‘Classic 60’ naar ‘Classic 65’. Deze verhoging van de gemiddelde snelheid gaat hand in hand met de verplichte aanwezigheid van een veiligheidskooi met zes hechtingspunten in de wagen. “In het kader van het recent Racing Festival, hebben we een technische precontrole georganiseerd die erg nuttig leek”, vertelt Pierre Delettre opnieuw. “Er waren niet erg veel deelnemers, maar zij die aanwezig waren, hebben gemerkt dat tussen hun situatie en de regelgeving, er nog een verschil is. In samenwerking met de RACB Sport, kijken we of we die controle in de loop van de maand december opnieuw kunnen doen. We willen daarmee de problemen tijdens de technische keuring in Bastogne tot een minimum herleiden. We willen niemand weigeren, maar de veiligheid is prioritair. Zeker omdat de gemiddelde snelheid van deze klasse toch verhoogd is.”
 
Herinneren we eraan dat deze verplichting van een veiligheidskooi niet voor de wagens in de ‘Classic 50’ geldt, een categorie die blijft bestaan. De categorie ‘Challenger’ verandert ook, met wagens tot 31 december 1990, iets wat ook in ‘Classic 65’ geldt. Op 1 november openen de inschrijvingen voor de Legend Boucles @ Bastogne 2023 met de categorieën ‘Legend’, ‘Challenger’, ‘Youngtimers’, ‘Classic 65’ en ‘Classic 50’. Maar daarover later meer…
 
Meer info over de Legend Boucles @ Bastogne
 
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be