Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Paul Lietaer neemt de leiding in de Ypres Historic Rally

Geschreven door  Nov 26, 2022

Paul Lietaer als leider de nacht in

Gisteren zijn 39 teams van start gegaan in de Bernard Degroote Ypres Historic Rally. Op de openingsavond stond slechts één klassementsproef op het programma: Boezinge Short, goed voor 8,02 km tegen de klok. Op het gladde parcours klokte Paul Lietaer de snelste tijd met zijn Opel Ascona 400.

Na de doortocht van een 70-tal wagens van de 4de editie van de Ypres Historic Regularity, lag de klassementsproef in Boezinge er bijzonder glad en verraderlijk bij. Paul Lietaer verklaarde bij de start op de Grote Markt in Ieper dat hij rustig van start zou gaan: "Ik zie niet meer zo goed in het donker, dus ik ga geen risico's nemen in Boezinge. We zullen morgen wel aanvallen." Toch nam Paul meteen de leiding met 2"13" voorsprong op Pieter-Jan Maeyaert, die ook voorzichtig van start ging met zijn BMW M3 E30.

De derde tijd ging naar Cedriek Merlevede, maar ook al op 10"71. Merlevede staat ingeschreven met een BMW M3 E30, maar hij verscheen aan de start met zijn Opel Ascona: "De BMW M3 geraakte niet tijdig hersteld na onze sortie in Ieper. Liever met de betrouwbare Opel aan de start dan met een inderhaast herstelde BMW."

Frederic Delplace is voorlopig de snelste Porsche-rijder. Hij volgt met zijn 911 op een knappe 4de plaats op 14"72, voor Ludovic Vitse, erg knap vijfde met zijn Opel Astra GSi. Mathieu Vandoolaeghe opende in zijn Mercedes 190 met een prima 6de tijd op 24"14, voor Claude Debue op 27"61.

Lode De Keyser was niet helemaal tevreden met zijn 8ste tijd op 29"22: "Nee, ik ben niet helemaal tevreden. We hebben een serieuze schuiver gemaakt, maar we zijn er nog bij." Dat kon zijn Porsche-collega Piet Declerq niet zeggen, want hij schoof met zijn 911 vlak voor de flying finish van de baan.

Geert Lacour en Glenn Rogiers sloten de top 10 af, binnen dezelfde seconde als Piet Declerq. Voor de volledigheid vermelden we dat Patrick Snijers de eerste etappe heeft afgerond op de 12de plaats met de indrukwekkende Chevrolet Corvette. Patrick Mylleville verloor 3'08" omdat hij een ronde te weinig reed. Louis Vandenborre gaf al voor de start op omdat de rijder zich niet goed voelde.

Op zaterdag staan nog 8 klassementsproeven op het programma, te beginnen met de lange versie van Boezinge om 09h09.

 

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws