Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: Dirk Deveux favoriet in eigen streek

Geschreven door  Feb 22, 2023

 

Het Historic Belgian Rally Championship zal dit seizoen een heel ander verloop kennen. Niet alleen tellen slechts de 6 beste resultaten mee, waarbij zowel de punten in de klasse als in het algemeen klassement meegerekend worden, maar vooral werd de indeling van de klassen grondig gewijzigd. Door auto's met een vergelijkbaar potentieel in dezelfde klasse onder te brengen, krijgen we wellicht een spannender kampioenschap.

In HRC1 vinden we de favoriet terug, meer bepaald Dirk Deveux met zijn Ford Sierra 4x4 Cosworth. De voormalige Historic-kampioen uit Alken kent de streek als geen ander. Frank Baert komt ook met zijn Sierra Cosworth aan de start. De twee Ford-rijders hebben een pak ervaring, wat niet gezegd kan worden van hun concurrent in de klasse.

Tom Boonen, genavigeerd door Erwin Mombaerts, komt immers voor de eerste keer aan de start van een echte snelheidsrally. En dat met een legendarische Lancia Delta HF Integrale geprepareerd door MCC uit het Nederlandse Veghel. "Ik ga mezelf de tijd geven om de auto te leren kennen op de shakedown," tempert de wielerkampioen de verwachtingen. "Ik heb nog niet op snelheid gereden met de Delta en ik hoor dat het niet de makkelijkste auto is..."

Een al even exclusieve bolide is de Ferrari 308 GTB van Olivier Breittmayer, die dit seizoen het volledige Historic BRC wil rijden, deze keer ook met een Belgische licentie. Bij de overige kanshebbers rekenen we zeker Frank Jorissen met zijn Opel Ascona 400 in de legendarische kleuren van Guy Colsoul, maar ook de overige Escort-rijders Michael America, Nick Hoens, Etienne-Philippe Courtin, Reinaud Van Eecke en Bram Schrooten. Dirk Vermeersch is ook weer van de partij met zijn Fiat 124 Spider Abarth.

Afspraak zaterdagavond om 20h om te weten of Dirk Deveux zijn favorietenrol heeft waargemaakt in deze Rally van Haspengouw.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws