Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 juli 2024

logo rally online

Rally Online België

Ardenne Rally Festival: Marc Duez met een Audi Quattro Gr.4

Geschreven door  Feb 27, 2024

De allereerste editie van het Ardenne Rally Festival – op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 mei in en rond Vresse-sur-Semois – ziet er nu al veelbelovend uit! Het team van DG Sport haalt alles uit de kast om de fans gedurende drie dagen een maximum aan plezier te bezorgen, in een sfeer vol nostalgie en passie, waarbij fun het enige doel is…

Terwijl de inschrijvingsaanvragen blijven binnenstromen bij het selectiecomité, is er nu al zekerheid over één blikvanger: Marc Duez! Voor de gelegenheid kruipt de Ardennees opnieuw achter het stuur van een Audi Quattro uit 1980, een bolide die toen aan de Groep 4-regels beantwoordde! Volgens huidige eigenaar Filip Cailliau – een groot liefhebber van het merk uit het Ieperse – werd het monster met de vier ringen, hier uitgevoerd in de kleuren van Audi Sport, volledig heropgebouwd op basis van onderdelen van Audi Sport, en dan in de eerste plaats de motor en de versnellingsbak. Enkele jaren geleden werd de auto tijdens een herdenkingsceremonie bestuurd door… Marc Duez!

“Het is een waar plezier om dit soort wagen opnieuw te kunnen besturen”, stelt Marc Duez. “Er zitten toch 360 paarden onder de motorkap. Goed, tijdens het Ardenne Rally Festival zal er geen onverhard of sneeuw te bespeuren vallen, maar de liefhebbers zullen zeker hun hartje kunnen ophalen bij het horen van het rauwe motorgeluid van deze Quattro Gr. 4, die synoniem stond voor de start van het vierwielaangedreven offensief van het Duitse merk in het wereldkampioenschap rally…”

Er kan nu al geen twijfel meer over bestaan: het Ardenne Rally Festival 2024 zal heel wat losmaken en iedereen toelaten mooie herinneringen op te halen…

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws