Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

TAC Rally: Bjorn Renier mooi tweede in het RACB Rally Criterium

Geschreven door  Apr 13, 2016

Na de Haspengouw was Tielt de tweede wedstrijd tellend voor het RACB Criterium kampioenschap. Met een kwalitatief en variabel deelnemersveld leek het ons niet haalbaar om voor de overwinning te strijden, maar toch hoopten wij op een dichte ereplaats. Tijdens de verkenningen zag je al meteen dat de proeven uitdagend waren, zeker bij regen zou het niet evident zijn. Gelukkig bleef de regen achterwege waardoor we in droge omstandigheden van start konden gaan. Niettemin lagen de bochten hier en daar zeer vettig, maar het viel wel mee. De eerste proef verliep vlot, de chrono was goed en stonden al meteen op plaats 3. Aan de finish zagen we dat Wim Lootens jammer genoeg de handdoek moest werpen waardoor wij zeker de kans moesten grijpen om aan de leiding van het kampioenschap te komen.

De eerste ronde was het een beetje aftasten, we draaiden telkens tijden in de buurt van Lommers behalve op kp Oosthoek moesten we 8 seconden toegeven waardoor we voor een eerste keer naar de service reden met een achterstand van 10 seconden.

Tijdens de service beslisten we dan om de intermedium banden te wisselen voor 2 nagelnieuwe Pirelli’s. Vol goeie moed op weg naar de tweede en laatste ronde. Na 2 van de 4 proeven konden we onze achterstand op onze speelkameraden halveren tot 5 seconden, maar toen volgde opnieuw kp Oosthoek waar we de BMW moeilijk konden bijhouden. Overdreven risico’s zouden we hier niet nemen en aan de finish resulteerde dit opnieuw in een tijdsverlies van 8 seconden waardoor we Lommers zagen uitlopen tot 13 seconden. Met nog een korte proef te rijden was de enige doelstelling om de finish te halen en ons nog eens te amuseren op de toffe kp Poelberg.

Na de finish was de euforie groot, we zijn heel tevreden met onze tweede plaats tussen verdiende winnaar Lommers en Algoedt die op de 3de plaats aan de meet kwam. Opdracht volbracht en met deze puntenoogst komen we aan de leiding in het kampioenschap.

De Pevatec-Clio was weeral top, net als de sfeer. Waarvoor dank! Ook dank aan onze sponsors, de uitstekende organisatie en alle medewerkers! 

Volgende wedstrijd zal de Sezoens Rally te Bocholt zijn.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws