Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Knappe tweede plaats voor Langenakens in RS Haillot

Geschreven door  Mei 07, 2016

Geslaagde gezinsuitstap naar Haillot

Op een zonovergoten Hemelvaartsdag trok het team van Jonas Langenakens Rallying naar het Waalse dorpje Haillot om er deel te nemen aan de gelijknamige rallysprint, en dit als voorbereiding op de Sezoensrally die binnen een tweetal weken op het programma staat. Co-piloot van dienst was Jonas’ vriendin Priscilla Louis, die meteen haar debuut maakte in een snelle Lancer Evo IX. De lat hoog leggen, zegt men wel eens.

Na een snelcursus “rally” van vaste co Kenneth Delvaux vertrok het koppel onder luide aanmoedigingen van zoon Timo, familie en vrienden richting de start van de eerste lus. Een zeer hobbelige en gladde proef van net geen tien kilometer diende viermaal te worden afgelegd. Tijdens de eerste doortocht werd meteen een tweede tijd geklokt op amper drie seconden van Laurent Léonard in de DS3 R5. Hiermee waren Jonas en Priscilla beduidend sneller dan de andere Evo’s en enkele snelle BMW’s. Tijdens rondes twee en drie werd het tempo nog iets verhoogd en werd telkens een seconde sneller gefinisht dan tijdens de eerste ronde. Maar ook wedstrijdleider Léonard had het goede ritme gevonden en kon nog enkele seconden uitlopen op het koppel. Voor de laatste ronde liet Jonas nog hardere banden monteren in de hoop om wat tijd goed te maken maar dit had niet meteen het gewenste resultaat zodat de Landenaars genoegen dienden te nemen met de tweede stek in het eindklassement.

“Ik denk dat we zeker tevreden mogen zijn met dit resultaat,” aldus Jonas. “We rijden hier om mijn favoriete wedstrijd in Bocholt voor te bereiden. Om niet nodeloos extra kosten hoeven te maken, vertrokken we hier met de banden die we nog hadden liggen. Met goede banden denk ik dat we zeker een goede kans maakten om Léonard bij te benen. Aan de co zal het zeker niet gelegen hebben. Het is bijna niet te geloven dat het de eerste keer was dat Priscilla nota’s las. Alsof ze nooit iets anders deed presenteerde ze mij de nota’s duidelijk en op tijd en dit zonder enige fout. Op een parcours als dit is het weinigen gegeven. Chapeau!” Ook Priscilla keerde tevreden huiswaarts: “Een onvergetelijke ervaring. Echt indrukwekkend! Maar ik weet dat Jonas een goede piloot is en de wagen goed onder controle heeft, dus had ik er alle vertrouwen in. Ik ben blij dit meegemaakt te hebben en als de kans zich ooit nog moest aandienen, wil ik dat nog wel eens overdoen.”

Op zaterdag 21 mei treedt het team opnieuw aan in het Belgische rallykampioenschap en dit tijdens de Sezoensrally. Daar zal vertrouwde co Kenneth Delvaux weer het rechterzitje bemannen. Het rijden op maaskiezel heeft Jonas goed onder de knie en daar wil hij zich opnieuw laten gelden. “We willen daar zoals in het verleden weer erg sterk scoren. Voor mij mag het dus gerust regenen over twee weken in Bocholt,” lacht Jonas. Al zullen weinig toeschouwers deze mening toegedaan zijn…

Foto: Ivo Wolfs

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws