Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Hermen Kobus klaar voor een topresultaat in Ieper

Geschreven door  Jun 24, 2016

"Een mooie 4de tijd op de Qualifying Stage"

Dit weekend wordt in Ieper de 5de manche van het Europees kampioenschap Rally gereden. De Kenotek Ypres Rally kan rekenen op een indrukwekkend sterk startveld, met een dertigtal wagens in de topklasse. Een van die topwagens is de Skoda Fabia R5 van Hermen Kobus en Erik de Wild, die resoluut mikken op een topresultaat. De voorbereiding in de Rally van Wervik was alvast veelbelovend.

Vorig jaar was Hermen Kobus niet van de partij in de Kenotek Ypres Rally, in afwachting van de levering van zijn Skoda Fabia R5. De honger om Freddy Loix het vuur aan de schenen te leggen en weer te mikken op een top 5 is dan ook bijzonder groot bij de piloot uit Lichtenvoorde.

"Vorig jaar was ik er niet bij en dat heb ik tijdens de verkenningen gemerkt, want heel wat proeven zijn ondertussen veranderd. We hebben ons echter goed voorbereid en we zijn klaar om er vrijdagavond meteen in te vliegen," vertelt Hermen Kobus, die tijdens de Rally van Wervik uitgebreid testte om een goede afstelling te vinden voor de proeven in de Westhoek.
"We hebben in Wervik hard gewerkt aan de afstellingen. We begonnen met een basisafstelling van Skoda Motorsport en we hebben die verfijnd. In feite zijn we helemaal vanaf nul begonnen en op het einde van de dag zaten we weer bijna op de afstellingen die in de East Belgian Rally zo goed werkten. Met deze set-up hebben we een goede basis om vrijdagavond te starten."

Van een gebrek aan ritme zal niet veel te merken zijn. In de Rally van Wervik was Hermen Kobus meteen in strijd met achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen en Bernd Casier, twee kleppers in Ieper. Hermen eindigde op de tweede plaats, achter Tsjoen, maar voor Melissa Debackere en Bernd Casier, twee andere concurrenten in Ieper.
"Het ging in de loop van de dag steeds beter en in de derde ronde, voor het begon te regenen, draaiden we snelste tijden, dus we kijken met vertrouwen uit naar de start...."

"Ik heb in Gran Canaria gezien hoe snel Alexey Lukyanuk is op asfalt. Onderschat hem niet, maar in Ieper is het toch een ander verhaal. De proeven zijn heel specifiek en vooral het diep snijden is een specialiteit van de Belgen. Twee jaar geleden kwamen we nog een fractie tekort met onze Fiesta Super 2000. Dit jaar zijn we heel goed gewapend met onze Skoda Fabia R5. We kunnen met gelijke wapens strijden."

De strijd begon in feite donderdagavond al in Nieuwkerke, waar de ERC-piloten een toptijd trachten te rijden op de kwalificatieproef. Die tijd is bepalend voor de startvolgorde vrijdagavond. Natuurlijk mikte Hermen op een plaats in de top 15, want de eerste 15 piloten mogen vrijdagmiddag hun startpositie kiezen voor de eerste etappe van 7 klassementsproeven vrijdagavond.
"Om een of andere reden was ik er nog nooit in geslaagd om een goede tijd te rijden in Nieuwkerke. Voor de start regende het hevig, waardoor het uitermate glad was op de proef. We reden zuiver en strak, wat ons een 4de tijd opleverde op 3"9 van Bryan Bouffier, maar voor Vincent Verschueren, Kris Princen en Alexey Lukyanuk. Een mooi begin!"
Het serieuze werk in Ieper begint vrijdagavond om 16h54 met de eerste chronorit in Dikkebus. Zaterdag omstreeks 22h33 zal de winnaar na 17 intensieve en uitdagende klassementsproeven gehuldigd worden op het podium.

Laatst aangepast op Vrijdag, 24 juni 2016 10:07
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws