Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Preview Rally Boucles Clavieroises

Geschreven door  Feb 24, 2017

Dit weekend vliegen we er meteen stevig in bij de "echte" start van het rallyseizoen. Buiten de Rally van Haspengouw staan ook de regionale piloten van de ASAF te trappelen om in actie te schieten. Zondag wordt immers de vijfde editie van de Rally Boucles Clavieroises verreden. 

Deze rally is een organisatie van Ecurie Les Volants en zal meetellen voor het Waals kampioenschap en het kampioenschap van Luik. Het rallycentrum is te vinden op de Place du Marché, te 4560 Clavier. In totaal zijn er vier proeven voorzien die men drie maal moet rijden. Odet (5km, waaronder 300m onverhard), Les Avins (6,2km, waaronder 1,2km onverhard), Vervooz Show (21,3km) en Ocquier (10,9km) zijn het strijdtoneel. Goed voor 246km waarvan een dikke 115km tegen de chrono zal zijn. Gezien het weer van afgelopen dagen zal het zeker niet makkelijk worden in de streek van de Condroz Rally. 

Wie erbij wil zijn zal vroeg uit de veren moeten want om 7u20 vertrekt de eerste wagen al vanuit het gesloten wagenpark, om daarna rond de klok van 8u effectief te starten op kp 1. Omstreeks 18u komen de eerste deelnemers terug aan in het rallycentrum. 

Wie verslaat Xavier Bouche?

Xavier Bouche is torenhoog favoriet voor de zege met een Mitsubishi Lancer EVOX. Cedric Busin, Jeremie Tomballe, Jean-Frederic Colignon en Jean-Pierre Destrument zetten op hun beurt een Lancer EVO9 in. Vanuit het Subaru-kamp zien Christophe Lux en Fabrice Massin met een Impreza en een WRX STi. Spektakel mogen we verwachten van de Nissan 350Z van Alexandre Guillemin, de Opel Ascona van Vincent Cornet en de BMW E30 M3 van Olivier Nicolay. Bij de voortrekkers zien we de Peugeot 306 van Patrick Thiry, David Schmetz (Clio RS), Emmanuelle Balthasar (Peugeot 309 GTi), Johan Vandendriz (Citroën C2-R2), Anthony Dovifat (Citroën DS3) en nog vele anderen. Ook een zeker Thierry Reginster, jawel de enige echte, komt aan de start met een opek Kadett GT/E.

In totaal zijn er 90 teams ingeschreven. Bekijk de volledige lijst hier.

Laatst aangepast op Vrijdag, 24 februari 2017 21:17
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws