Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Preview Rally Trois-Ponts

Geschreven door  Mrt 30, 2017

Dit weekend is het weer erg druk op de Belgische rallywegen. Naast de Rallysprint Mémorial Fanny kan men nu zondag ook terecht in de provincie Luik voor de Rally Trois-Ponts. Deze rally wordt georganiseerd door Racing Cars Organisation en zal enkel meetellen voor het rallykampioenschap van Luik. Deze rally staat bekend voor zijn technisch parcours in een heuvelachtige streek. Wie een goede tijd op de tabellen wil noteren heeft een zeer groot hart nodig...

Het rallycentrum is ook dit jaar weer gevestigd in de feestzaal van Basse-Bodeux, gelegen in de Rue de la Coulée. Daar zal men natuurlijk terecht kunnen voor een programmaboekje met alle nodige info. De rally bestaat uit 183 kilometer waarvan een kleine 105 kilometer tegen de chrono zal zijn. De deelnemers mogen zich verwachten aan 3 verschillende klassementsproeven die 3 maal afgewerkt worden op 96 procent verharde wegen, wat het totaal dus op 9 klassementsproeven brengt. Om 8u30 rijdt de eerste wagen uit het gesloten wagenpark en omstreeks 18u worden de eerste deelnemers terug in Basse-Bodeux verwacht. 

Twee R5's aan de start!

Het is een algemeen geweten dat de Rally van Trois-Ponts meestal een goed gevuld deelnemersveld heeft, ook dit jaar is het niet anders. 115 wagens zijn ingeschreven waaronder twee heuse R5's, wagens van de allerlaatste generatie. Eéntje zal in handen zijn van Caren Burton. Hij zal aan de start komen met een Citroën DS3 R5. Stevig weerwerk mag hij verwachten van Guillaume Dilley en diens Huyndai I20 R5. Andere gladiatoren zijn Jean-Frédéric Colignon en Jean-Pierre Destrument, beide Lancer EVO9, Kevin Hommes (BMW M3), Alain Mattart (BMW 320i), Lionel Junius (BMW E30), De Subaru's van Daniel Molter, Christophe Lux en Philippe Latour, Bruno Blaise (Renault Clio), Raphaël Beaufort (Renault Clio), David Schmetz (Peugeot 306) en nog vele andere.

Bekijk de volledige lijst hier.  

 

Laatst aangepast op Donderdag, 30 maart 2017 12:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws