Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Hannuit volzet

Geschreven door  Feb 23, 2018

C'est complet...

Minder dan een maand geleden onthulde Hesbaye Motor Club zijn intenties voor de 50ste editie van de Rally van Hannuit. Een jubileumeditie, een historisch moment in de geschiedenis van de wedstrijd, dat ongetwijfeld indruk maakt bij de rallyliefhebbers. Inderdaad, of het nu plaatselijke rijders zijn, of rijders uit het verleden of getrouwen aan deze wedstrijd, ze waren allen heel talrijk om zich op het inschrijvingsformulier te storten. Iets meer dan twee weken voor de wedstrijd is de deelnemerslijst volzet!

Een onuitgegeven situatie en meteen ook een luxeprobleem voor Hesbaye Motor Club dat nu al het aanmeldingsloket voor zijn belangrijkste wedstrijd, de Rallye de Hannut heeft moeten sluiten. Jacques Ravet, voorzitter van Hesbaye Motor Club verduidelijkt: "De voorbije jaren was de Rally van Hannuit reeds zeer populair. Maar dit, dit is onuitgegeven! We gaan verplicht zijn, tot onze grote spijt natuurlijk, een kleine veertig wagens te weigeren, waarvan het inschrijvingsformulier niet volledig is. In de toekomst zullen we ons tijdschema moeten herzien om iedereen te kunnen aanvaarden." Enkel de eersten van de reservelijst zullen tot de start toegelaten worden, in verhouding tot de eventuele forfaits die zich in laatste instantie kunnen voordoen.

Alvorens U een eerste sluier op te lichten omtrent de aanwezige rijders, snel even een portret van de wedstrijd. Een 50ste editie is dat verschuldigd. De Rallye de Hannut neemt dit jaar reeds op vrijdagavond zijn intrek in de Marché Couvert van de Haspengouwse stad, voor een uitzonderlijke avond … waarover we U de details later nog zullen mededelen. Hesbaye Motor Club heeft heel wat opzoekingwerk verricht om documentatie te verzamelen over de glorierijke momenten uit het verleden van de wedstrijd. Die herinneringen zullen de ganse avond tentoongesteld worden in aanwezigheid van gerenommeerde genodigden waarvan de namen zeer binnenkort zullen bevestigd worden. Tevens wordt het een gelegenheid om u al een groot aantal deelnemers aan de 50ste editie voor te stellen.

Het weekend verloopt dan verder op een eerder traditionele wijze, met op zaterdag 10 maart de administratieve formaliteiten, de verkenningen, evenals de technische nazichten (van 14u30 tot 18u in de Marché Couvert). Vervolgens dan natuurlijk hetgeen waar velen reeds sinds een jaar zitten naar uit te kijken: de 12 klassementsproeven van deze 50ste editie van de Rally van Hannuit, die starten op zondag 11 maart om 7u46. Vier typische Haspengouwse proeven, in lijn, die elk 3 keer verreden worden, over een totale afstand van 148,29 km tegen de klok. Het parkoers blijft geheim tot de dag voor de wedstrijd. Dit parcours behoudt zijn typisch Haspengouwse karakteristieken, met de traditionele snelle bochten, belangrijke remmaneuvers en vaak een verrassend wisselend wegdek.

De deelnemerslijst telt dus 173 teams, alle categorieën door mekaar. Onmogelijk om daarvan hier een volledig overzicht te geven. Maar reeds voor de toekenning van de startnummers en de publicatie van de officiële deelnemerslijst kunnen we u met fierheid melden dat het deelnemersveld minstens 3 Porsches, enkele R5’s, twee Super 2000 en een handvol BMW’s zal tellen, evenals een groot aantal andere performante wagens en 23 wagens in de categorie Historic, evenals de 13 wagens in de categorie Demo dewelke het deelnemersveld afsluiten.

Als we al een aantal namen moeten noemen, kunnen we u in Divisie 4 de aanwezigheid reeds melden van de Engelsen Graham Coffey, Tony Shields, Darrell Taylor, Ben Howlett et James Avis, evenals David Croes, Paul Allerts, Patrick Diels, Eric Lefevre, Frank Nijs, Jos Pennartz en de thuisrijders Berleur Jean-Luc en Yannick Peigneur. Talrijk zijn ook de andere streekrijders, met bovenaan de lijst Hubert Deferm, Jean-Michel en Loïc Dumont, Julien Delleuse, Luc Lemmens, Frederic Jamoulle, Francis Listrez, de broers Jordan enJonathan Remilly, Jeremy Carlier, Karl 's Heeren, Geoffray Vecoven, Jean-Philippe Schrynen en Laurent Detal om er slechts enkelen op te noemen.

Opnieuw, en meer dan ooit, laat Hesbaye Motor Club zijn wedstrijd leven bij het grote publiek, of het nu langs kant van de klassementsproeven is of in de warmte thuis. Voornamelijk dankzij de rally-radio verzorgd door de ploegen van 7FM en Radio Passion FM Belgique (officiel), via de frekwentie 106,5 FM, maar vervolgens ook via Facebook. Net zoals tijdens de twee vorige edities zullen ploegen opgesteld staan bij de start en aankomst van de proeven, de hergroeperingen en de assistentiezone, teneinde het publiek toe te laten van dichtbij en direct het verloop van de wedstrijd te kunnen volgen.

Hesbaye Motor Club is nog meer gemotiveerd dan ooit tevoren om van deze jubileumeditie een onvergetelijk evenement te maken, de beste rijders van dit ogenblik in het daglicht te stellen en tevens de grote historiek uit het verleden weer even te laten herleven.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws