Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Hannuit een evenement voor een groot publiek

Geschreven door  Mrt 01, 2018

Meer nog dan een autosportwedstrijd

In dit tweede weekend van maart zorgt Hesbaye Motor Club weer voor animatie in de omgeving van Hannuit. Autosport vast en zeker, maar niet alleen dat. Naar goede gewoonte vangt de rally aan op zaterdag 10 maart in de voormiddag met de administratieve en technische nazichten. Het grote werk voor de piloten, co-piloten en assistentieteams begint dan om 7u46 op zondag morgen. De deelnemers starten dan voor ongeveer 150 km tegen de chrono, gespreid over 3 identieke omlopen met telkens 4 klassementsproeven over selectieve wegen in de omgeving van Avin, Blehen, Ciplet en Wansin.

Onuitgegeven is dat dit jaar, met name op vrijdag 9 maart vanaf 19 uur in de Marché Couvert van Hannuit, een uitgebreide voorstelling van talrijke deelnemers zal plaatsvinden, gekoppeld aan een terugblik op de 49 eerste edities van deze Haspengouwse klassieker. Een unieke gelegenheid voor gewezen deelnemers, verschillende voormalige laureaten, de trouwe toeschouwers, teamleden en andere geïnteresseerde volgers om zich een avond te verenigen, oude bekenden te ontmoeten en herinneringen van vroeger weer boven te halen. Een avond van plezier en vriendschap rond de autosport! Een bijzonder evenement dat ook wil herinneren aan bijzondere exploten uit het verleden door een tentoonstelling van foto’s en allerlei documenten, evenals video projecties die nostalgische gevoelens zullen doen opleven.

Benevens deze bijzondere avond dienen we ook te vermelden dat Hesbaye Motor Club alles in het werk stelt om het evenement zo familiaal mogelijk te maken. Gedurende gans het weekend worden reuzeschermen opgesteld, zijn er uitzendingen van radio 7FM en Radio Passion FM Belgique (officieel), live reportages op Facebook, alsook talrijke attracties voor kinderen, waarbij een springkasteel en de bekende Totor, alsook enkele verrassingen voor de liefhebbers van selfies.

Wij sluiten af met verwijzing van het royale deelnemersveld dat deze 50e editie van de Rallye de Hannut heeft aangetrokken. Reeds twee weken voor de proef moest het secretariaat melden dat alles volzet was. De organisatie heeft dan nog alles in het werk gesteld om aanpassingen te bekomen bij de gemeentelijke en sportieve overheden om 20 bijkomende deelnemers te kunnen laten starten. Hierdoor zullen niet minder dan 190 ploegen over het podium kunnen rijden op zondag morgen!

Laatst aangepast op Donderdag, 01 maart 2018 12:17
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws