Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: Johnny Louies wint bij de Criteriums

Geschreven door  Feb 25, 2019

De eerste zege voor Johnny Louies

In de schaduw van het JobFIXers Belgian Rally Champioship werd ook in Landen de eerste manche van het RACB Rally Criterium gereden. Aan de start verschenen 27 teams voor acht snelle proeven op de kurkdroge ruilverkavelingen rondom Landen. Het was Johnny Louis die de wedstrijd van het begin tot het einde domineerde. Na zes opeenvolgende besttijden had hij al een voorsprong van 1' 14" bij elkaar gereden waardoor hij makkelijk kon controleren en zijn eerste algemene zege kon vieren. Na eerder enkele mooie ereplaatsen werd de inzet van Johnny en Tom Umans beloond.

"Onze eerste rally van het seizoen en meteen de overwinning. Dit was nooit mogelijk geweest zonder de enorme hulp van Dave die ervoor gezorgd heeft dat de auto volledig op punt stond, de feilloze nota's van Tom Umans en de steun van al onze partners! Groot is de dankbaarheid naar iedereen die ervoor gezorgd heeft dat we dit hebben kunnen waarmaken. Hopelijk is nu de toon gezet voor een voorspoedig rallyseizoen...," aldus Johnny na de finish.

Ook Frederik Vandeloock reed een sterke wedstrijd met zijn BMW E30 maar was niet opgewassen tegen de krachtige BMW van Louies en moest zich tevreden stellen met een mooie tweede plek op 1' van de winnaar. Derde werd Dany Claesen met zij BMW M3 Compact en Stefaan T'Joens werd met zijn Renault Mégane RS vierde. Olrik Hanegreefs sloot met zijn Peugeot 206 GTi de top-5 af. 

Pechvogels waren Jens Neskens (Opel Ascona), Nicky Thijs (BMW E36), Ronny Laporte (Opel Ascona), Jony Vande Walle (Opel Astra GSi), Luc Vanrijkel (Peugeot 106) en Wim Croes (Renault Clio RS). 21 teams haalde het eindpodium.

Bekijk het volledige klassement hier.

(Foto: Jérôme Deskeuvre)

Laatst aangepast op Maandag, 25 februari 2019 21:26
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws