Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 26 mei 2019

logo rally online

Rally Online België

Preview Rallysprint de la L'Homme

Geschreven door  Mrt 01, 2019

De eerste van een hele resem rallysprinten

Nu zondag wordt de eerste rallysprint van het jaar gereden en dit in de provincie Luxemburg. Wedstrijden in die provincie zijn eerder zeldzaam, nochtans zijn de wegen er meer dan uitdagend genoeg. Dankzij het positieve effect van de Legend Boucles Bastogne leeft de autosport weer op, wat we enkel kunnen toejuichen. Nochtans waren er in de 'goede oude tijd' heel wat wedstrijden in de buurt maar deze zijn verdwenen door allerlei redenen. Gelukkig wordt er nieuw leven geblazen in de streek door CMP Chiny en de Rallysprint de la L'Homme, die voor de derde maal wordt georganiseerd.

Het parcours, idem als vorig jaar trouwens, bestaat uit een kleine rondkoers waarna de deelnemers in rechte lijn naar de finish vliegen. In totaal is de proef 12,6km lang, die volledig op verharde wegen wordt verreden. Deze moeten de deelnemers vier maal afwerken. Goed voor een lengte van meer dan 104km waarvan een dikke 50km tegen de tijd zal zijn. Het rallycentrum is gelegen in feestzaal Cercle de Freux, Rue Suzerain 45 te 6800 Freux, nabij Libramont-Chevigny. Daar kan men een programma verkrijgen voor de spotprijs van 1€. De start van de eerste reeks is om 8u30. Om 11u30, 14u en 16u30 zijn de resterende reeksen voorzien. 

WRC versus de rest...

De organisatie mocht bijna 90 inschrijvingen ontvangen, wat een pak meer is als vorig jaar. Topfavoriet is Eric Cunin die in laatste instantie zijn Skoda Fabia WRC op stal laat en komt testen met een Skoda Fabia R5 die onlangs werd aangekocht. Weerwerk mag Eric verwachten van de Mitsubishi van Steve Bécart (Lancer EVOX). Loïc Pirot pakt op zijn beurt weer uit met zijn nagelnieuwe BMW E46 Compact. Verder zien we Laurent Mottet (Peugeot 306), Manu Bouts (Opel Astra gr.A), David Giarrizzo (Renault Clio), Michael Tirtiaux (BMW E46), Nicolas Blerot (BMW E30), Frederic François (Porsche 911), Thomas Delrez (Renault Clio RS), Didier Grandjean (Opel Corsa) en nog vele anderen. Onder die 90 deelnemers zijn er 19 historics die het betere schuifwerk gaan demostreren. Maxime Hebrat (Opel Manta), Nicolas Cabu (Opel Manta), Michel Moers (Opel Manta), Pascal Gerard (BMW E30 325i), Sebastien Demelenne (Opel Ascona) en Bernard Lamy (Volvo 240) zijn hier enkele van. Er komen ook 12 Demo's aan de start, die buiten klassement meerijden.

Bekijk de volledige lijst hier.

Laatst aangepast op Vrijdag, 01 maart 2019 19:47
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws