Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Openingswedstrijd op de Azoren voor Lundberg en Munster

Geschreven door  Mrt 12, 2019

Het ADAC Opel Rally Junior Team heeft hoge ambities voor de Azores Rally van 21 tot 23 maart, de openingswedstrijd van het 2019 FIA ERC3 European Junior Rally Championship. Opel-junioren Elias Lundberg (20, Zweden) en Grégoire Munster (20, België) streven ernaar om voor de vijfde keer op rij de juniorentitel in de wacht te slepen voor Opel.

Het kampioenschap bestaat uit zes uitdagende rally’s, waarvan drie op asfalt en drie op grind. Voor het ADAC Opel Rally Junior Team vangt het seizoen aan met twee rally’s op eilanden in de Atlantische oceaan: één op de Azoren (grind) en één op Gran Canaria (asfalt). Daarna volgen wedstrijden op Oost-Europese grind in Letland en Polen, en tot slot staan asfaltrally’s in Italië en Tsjechië op het programma. Enkel de beste vier resultaten tellen mee voor het eindklassement.

De piloten moeten van alle markten thuis zijn, want elke rally heeft zijn eigen kenmerken en eisen. En deze veelzijdigheid zorgde ervoor dat de 190 pk sterke Adam R2 en het ADAC Opel Rally Junior Team onverslaanbaar waren in de laatste vier edities van het FIA ERC3-juniorenkampioenschap.

“Onze auto bewees al meermaals dat hij opgewassen is tegen alle omstandigheden en alle soorten ondergrond”, zegt Jörg Schrott, directeur van Opel Motorsport. “Ons team is goed voorbereid. Uiteindelijk zijn het de piloten die sterke prestaties moeten neerzetten in de klassementsproeven. De afgelopen vier jaar deden we het goed, maar dat betekent geen garantie op verder succes – de competitie is sterker en de niveauverschillen zijn minder uitgesproken. Op dit hoge niveau komen fouten duur te staan.”

De verraderlijke, smalle wegen van de openingswedstrijd op de Azoren zijn uitdagend voor zowel de piloten als voor de auto’s. De 20 kilometer rond de slapende vulkaan Sete Cidades is dé klassementsproef die elke piloot wil winnen. Langs de weg staan duizenden toeschouwers en het landschap levert spectaculaire beelden op. Net als de vorige jaren zal Eurosport dagelijks de hoogtepunten van elke rally uitzenden.

Ook twee Opel ADAM R2’s van het Oostenrijkse Team Stengg Motorsport doen dit jaar een gooi naar punten en trofeeën in het FIA ERC3-juniorenkampioenschap. Ze worden bestuurd door Simon Wagner (25) en Roland Stengg (24), twee toptalenten uit het Oostenrijkse rallymilieu.

Kalender van het FIA ERC3 Junior Championship van 2019

21 - 23 maart Azores Rallye, Portugal
02 - 04 mei Rally Islas Canarias, Spanje
24 - 26 mei Rallye Liepāja, Letland
28 - 30 juni Rallye Poland, Polen
19 - 21 juli Rallye di Roma Capitale, Italië
16 - 18 augustus Barum Czech Rallye Zlín, Tsjechië

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws