Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Erik Degeling blikt terug op zijn deelname aan Rallysprint A.S.R.T.

Geschreven door  Mei 17, 2019

Mooie podiumplaats voor E&E Rallysport

Op zondag 5 mei stond de rallysprint A.S.R.T. in Comblain-au-Pont op het programma van Erik en Els. Het was voor hen een wedstrijd waaraan ze nog nooit deelnamen. Zaterdag op de verkenningen ontdekten ze een zeer snel parcours dat er door de regen op sommige plaatsen vrij glad bij lag, maar zij kregen toch de indruk dat er veel grip was op de ruwe asfalt. Zondagmorgen regende het en werd er gestart op een nat wegdek. Bij de start bleek dat er totaal geen grip was, de Mitsubishi ging alle kanten uit.

Erik: "We startten de eerste reeks op regenbanden. Aan de start waren we beide verschoten dat er zo weinig grip was. De eerste paar kilometer was het dan ook geen gemakkelijke klus om de auto op de baan te houden. Door de koude duurde het even voor de banden wat op temperatuur kwamen. Zodra er wat temperatuur in de banden kwam konden we het tempo verhogen. Aan de finish wisten we niet goed wat we er moesten van denken. Maar het leek goed mee te vallen, we konden een mooie derde tijd laten noteren. De Mitsubishi Evo X van Xavier Bouche en de lokale piloot Depreay, eveneens met een Mitsubishi, waren sneller."

De rest van de wedstrijd verliep verder in moeilijke omstandigheden. Het ene moment regende het, dan kwam er een hagelbui over en iets later scheen alweer de zon. Er werd besloten om de wedstrijd gewoon verder te zetten op regenbanden. De tweede reeks gingen de hemelsluizen open net voor de start en werd een andere deelnemer ingelopen. Dit had als gevolg dat de tijd iets trager was, maar de derde plaats kwam niet in het gedrang. De derde en vierde reeks werden op een droger wegdek verreden en konden de tijden serieus verscherpt worden. Xavier Baugnet kwam wel nog sterk opzetten, maar Erik en Els konden hun podiumplaats veilig stellen.

Els: "We hebben een goede wedstrijd gereden. Hier en daar waren we misschien wat te voorzichtig, maar het parcours lag er zo verraderlijk bij dat we geen onnodige risico’s wilden nemen. We staan op het podium en ook de beker van eerste dame ging mee huiswaarts. We kunnen dus zeker tevreden zijn. Nu lassen we even een pauze in voor de volgende wedstrijd. We zullen op 14 juli deelnemen aan de Rallysprint Bercheux. Dit is een nieuwe wedstrijd op de ASAF kalender, dus weer een nieuw parkoers om te ontdekken. We kijken er alvast naar uit."

Foto: Ivo Wolfs - I.W.Rallyphoto

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws