Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 13 augustus 2020

logo rally online

Rally Online België

Spa Rally: De deelnemers aan het Criterium beginnen hun wedstrijd op zaterdagavond

Geschreven door  Feb 07, 2020

De deelnemers aan het Criterium beginnen hun wedstrijd... op zaterdagavond tijdens de show-KP van Francorchamps WRX !

Net zoals vorig jaar zal er tijdens de Spa Rally, tweede manche van het Belgian Rally Championship, op zaterdag een VHRS-annex worden georganiseerd, de Yokohama Spa Rally Classic, en op zondag een andere nevenwedstrijd, voor de deelnemers aan het Criterium. Of toch niet helemaal… “Zoals we enkele dagen geleden hebben aangekondigd vallen er in het parcours van de Spa Rally 2020 heel wat hoogtepunten te noteren, niet in het minst de showetappe die op zaterdag vanaf de late namiddag op de WRX-piste zal worden gehouden”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Voor het publiek wordt het echt ‘the place to be’, want het wordt een heel spectaculaire proef, en de omstandigheden om dat spektakel te bewonderen zijn eenvoudigweg perfect. De deelnemers aan het BRC zullen deze show-KP twee keer afwerken, terwijl die van de Yokohama Spa Rally Classic hun wedstrijd op deze unieke proef zullen afronden. Maar dat is niet alles! We hebben immers besloten om de deelnemers aan het Criterium extra in de watten te leggen. Zo zullen ze niet op zondagochtend aan de Spa Rally 2020 beginnen, maar wel op zaterdagavond, met ook voor hen een passage op Francorchamps WRX! Cadeautje…”

Dat betekent ook dat wanneer de deelnemers van het Criterium op zondagochtend over het majestueuze Spa Rally-podium in hartje Spa zullen rijden, er al een eerste hiërarchie zal zijn opgesteld. Kwestie van voor wat extra motivatie te zorgen. Nadien snijden ze de tien proeven van de dag aan, met de KP’s van Theux, Maquisard Show (als afdaling!), Charneux en Herve. Kortom, een te duchten parcours, dat pas aan het eind van de namiddag voor de beslissing zal zorgen. Dan komen we te weten wie op het palmares van de Spa Rally, hoofdstuk Criterium, de opvolgers worden van Thomas Delrez en Geoffrey Razzi (Renault Clio RS).

Het nieuws dat de Criterium-deelnemers nu ook aan de ‘Saturday Night Fever’ van de Spa Rally 2020 kunnen deelnemen zou sommigen wel eens over de streep kunnen trekken. Dat heet dan het verwennen van regionale, zelfs lokale teams… Klaar om in te schrijven?

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws