Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Clio 2 Rally Challenge te gast in Rally van Hannuit

Geschreven door  Mrt 07, 2020

Veel variatie in de Clio 2 Rally Challenge 2020

Eindelijk het is zover. Morgen, na een sabbatjaar, gaat de Clio 2 Rally Challenge opnieuw van start. 10 teams schreven zich in. Een gevarieerde bende die hun sporen verdienden in de verschillende disciplines van de autosport. Denken we hierbij aan Christiaan Spelmans die vooral actief was in het Belgische- en Nederlandse kartcross kampioenschap. Of aan Aaron Duville die vroeger op het circuit reed in het BGDC kampioenschap. Erwin Mombaerts, nu zelf achter het stuur, reed dan weer een goed gevuld palmares bijeen als copiloot. Dit naast namen als Dominique Bruyneel en de betreurde Rocco Theunissen waarmee hij zelfs Belgisch rally kampioen werd.

Nog een nieuwe naam in de Challenge is die van Renzo Herpoel. Reeds 20 jaar actief in de rallysport met vooral krachtige 4x4 wagens. De laatste jaren zelfs met een Fiesta- en Skoda R5. Hij gaat het nu proberen met een voortrekker tussen het jonge geweld! Deze piloten krijgen het gezelschap van de gevestigde waarden in de Clio2 Rally Challenge zoals David Conard, met een nieuwe wagen start, en Jeroen Catelin. Beide piloten eindigden de vorige jaren op een tweede plaats in het kampioenschap. De ambitie is er om het dit jaar nog beter te doen.

Daarnaast vergeten we ook niet onze debutanten Jorim Debel en Nico Rogiers die hun Renault Clio RS zullen ontdekken in deze Challenge. De grote vraag van dit jaar is hoe de Clio Williams het gaat doen tegenover de jongere Clio RS. Snelheid heeft Koen Lauwaert alvast. Hij werd vorig jaar nog VAS kampioen. Wim Van Brussel, die vooral deelneemt voor de sfeer, zou ook wel eens verassend uit de hoek kunnen komen.

Afspraak morgen, zondag 8 maart, in de Rallye de Hannut voor de eerste manche van de Clio 2 Rally Challenge 2020. De start is voorzien om 7u30 voor 15 klassementsproeven verdeeld over drie rondes goed voor 150 km op snelheid. Kom gerust de teams aanmoedigen en breng een bezoekje aan het plein naast het stadhuis van Hannut waar de assistentie plaats vindt en je live de tijden van de Clio piloten kan meevolgen.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws