Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Maandag, 17 mei 2021

logo rally online

Rally Online België

Rally Critérium Jean-Louis Dumont mét publiek

Geschreven door  Sep 06, 2020

Yes...

Na het versoepelen van het koninklijk besluit heeft de gouverneur van de provincie Luik beslist dat er terug publiek wordt toegelaten tijdens de Rally Critérium Jean-Louis Dumont. Ook de stad Waremme volgt deze beslissing, weliswaar niet zonder enkele voorwaarden... in overeenstemming met de huidige tijden, om terug toeschouwers toe te laten.

Dit is nieuws dat veel motorsportfans zal bevallen. Waar het Critérium Jean-Louis Dumont aanvankelijk een onderonsje leek te worden tussen teams en organisatoren, is Ecurie Hesbaye thans opgelucht te kunnen aankondigen dat het publiek, het entourage van de teams en andere autosportliefhebbers de rally toch zullen mogen bijwonen. “Dit is goed nieuws. Het organiseren onder de strenge initiële voorwaarden was gecompliceerd. Dat gezegd hebbende, betekent niet dat de autoriteiten ons volledig vrij spel geven”, zegt Jacques Ravet, wedstrijdleider. De eet- en drankstanden zullen verboden zijn. Mondmaskers en het respect van minimale afstanden zullen te allen tijde worden opgelegd, hetzij in de rally zelf, hetzij langs de proeven. De verschillende KP’s blijven dus vrij toegankelijk voor toeschouwers. Het lijkt de organisatoren en de bevoegde autoriteiten van Waremme niet logisch dat het publiek in vooraf bepaalde zones wordt geconcentreerd.

“We moeten echter zwaar aandringen bij het publiek! Het is essentieel dat de regels door iedereen worden gerespecteerd. We zijn als het ware een proefwedstrijd. En ik zou graag willen stellen dat we het seizoen weer op gang brengen in Wallonië. Het is voor het goede verloop van de Jean-Louis Dumont 2020, net als voor alle andere wedstrijden die zullen volgen, van essentieel belang om te laten zien dat we deze voortreffelijke sport perfect opnieuw tot leven kunnen brengen zonder ook maar het minste risico voor de gezondheid te nemen. Ik doe een beroep op ieders verantwoordelijkheid en gezond verstand!” hamerde de ervaren organisator van het Haspengouwse event. De politie en de stewards van de organisatie zullen iedereen die een inbreuk pleegt tot de orde roepen.

Vanuit sportief oogpunt wint de Dumont 2020 één KP ten opzichte van de oorspronkelijke plannen. Vergelijkbaar met het parcours van 2019, zal hij dus drie lussen van vijf klassementsproeven tellen voor een totaal van meer dan 135 km tegen de klok. Hoewel de sluitingsdatum voor inschrijvingen nog ver weg is, is de wedstrijd volledig volzet, alle categorieën meegeteld, en de lijst van reservisten is al goed gevuld! Met lokale bemanningen, regionale topteams en enkele grote namen aangekondigd, zal deze editie zeker geen teleurstelling zijn op het gebied van de concurrentie!

Zoals gebruikelijk zal de PH/SR-categorie de eer hebben om de wedstrijd te openen, gevolgd door de ploegen die zijn ingeschreven in de D4-3-2-1 divisies, waarbij de aanhangers van de vermakelijke Demo-categorie de rij zullen sluiten. De start wordt gegeven om 07u30 en de eerste auto wordt verwacht op het eindpodium om 18u23.

Ter herinnering, wederom om gezondheidsredenen, zal er tijdens deze editie geen prijsuitreiking plaatsvinden. De bemanningen zijn vrij om onmiddellijk na de laatste CH te vertrekken!  Gezien de opening van het evenement voor het publiek, zullen de programma's beschikbaar zijn in de twee Q8 tankstations in Borgworm voor de prijs van 5 euro, met gratis toegang tot de 4 proeven, met het nodige respect voor alle sanitaire veiligheidsmaatregelen, en dit vanaf zondagochtend.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws