Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 06 maart 2021

logo rally online

Rally Online België

Eerste info Ronde door Vlaanderen 2016

Geschreven door  Dec 07, 2015

Op zaterdag 6 februari 2016 zal het West-Vlaamse Waregem fungeren als startplaats van de 16de editie van de Ronde door Vlaanderen, een Regularity Rally “pur sang”, voor vooral oude, sportieve wagens.

Marathon

Met zekerheid zal de 16de Ronde door Vlaanderen tot de uitdagendste en spannendste wedstrijden van het seizoen behoren. Tijdens de 12 uur durende wedstrijd, worden niet minder dan 500 wedstrijdkilometers afgelegd - de naam Marathon meer dan waardig.
Vanuit Waregem gaat het in noordelijke richting, waar na een kleine 200 wedstrijdkilometers een eerste regroup wordt gehouden aan de jachthaven van het Nederlandse Breskens.
De tweede regroup bevindt zich op de Markt te Veurne, waar de teams ondertussen 350 kilometer op de teller hebben staan. De laatste lus, die volledig in het donker wordt afgewerkt, gaat via de Westhoek terug naar Waregem. De gelijkenis met de “Circuit Flandrien” uit de nostalgische zestiger jaren zal nooit veraf zijn.

Regularity

Niet de snelheid, maar wel de regelmatigheid zal het klassement van deze wedstrijd bepalen. Op de 50 Regularity Tests (RT’s), die aan maximum 49,9 km/uur gereden zullen worden, zal het om de seconden draaien. De routecontroles die op de verbindingsetappes staan, zorgen er dan weer voor dat de kleinste navigatiefout onverbiddelijk wordt afgestraft.

Transponder

De tijdopname op de Regularity Tests verloopt volledig automatisch. Een transponder die in de auto wordt gemonteerd vangt het signaal op van de verborgen opgestelde finishcontroles langs het traject.

Route

Pittoreske en “vergeten” wegen maken een groot deel uit van het traject van de Ronde door Vlaanderen. Alhoewel er voor sight-seeing geen tijd zal zijn...

50 teams

Inschrijven voor “de Ronde” kan vanaf maandag 21 december om 20:00 uur, via www.hemicuda.be. Wees er op tijd bij, want er worden slechts 50 teams toegelaten. De wedstrijd staat open voor wagens met een groene keuringskaart, die ingeschreven werden tot en met 1985 (klasse “oldtimer”) of 2000 (klasse “young timer”). Het gebruik van een GPS is verboden. Deelnemen aan de Ronde door Vlaanderen kost 150,- EUR per team. De inschrijving omvat het roadbook, een verzekering, de rallyborden, het gebruik van een transponder en het diner op het einde van de wedstrijd.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws