Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Guino Kenis opent seizoen 2017 op schitterende wijze

Geschreven door  Feb 27, 2017

4de plaats Legend Boucles Bastogne
5de plaats Rally van Haspengouw 

Voor het team rond Guino Kenis kondigt het seizoen 2017 zich druk aan. "Mijn hoofddoel dit jaar ligt bij het BRC-kampioenschap waar we met de Mini RRC op regelmaat zo hoog mogelijk willen eindigen. Naast de BK-campagne gingen we de week voor de Haspengouw Rally gaan 'warmrijden' in de Legend Boucles de Bastogne en staat eind augustus de Short Rally van Kasterlee op het programma, een thuiswedstrijd en de ideale gelegenheid om in het ritme te komen voor de tweede seizoenshelft. Daarenboven staan nog 2 extra zware uitdagingen op het menu met deelnames aan de Sardeigne Historic Rally & de RAC Historic Rally. Naast het sportieve programma gaan we met het organiseren van onze eigen Kempen Rally midden december dit jaar een extra uitdaging aan... Kortom, genoeg uitdagingen om het beste van onszelf te geven", aldus Guino.

De daad werd onmiddellijk bij het woord gevoegd door tijdens de Legend Boucles de Bastogne meteen uit te pakken met een knalprestatie. Guino, bijgestaan door nieuwe navigator Bjorn Vanoverschelde, pakte op de eerste klassementsproef meteen uit met een 6de tijd algemeen, tussen het Escort- en Porsche-geweld. Achttien klassementsproeven later reed het G&A Racing Team als vierde over het eindpodium. Navigator Bjorn doet zijn relaas: "Het team van G&A Racing leverde schitterend werk, want de historic-BMW draaide als een Zwitser uurwerk. Het gaf Guino en mezelf de kans om ons 100% te concentreren op de klassementsproeven. Behoudens een testdag waren het onze eerste wedstrijdkilometers samen in de wagen. Dit resultaat geeft je als team een enorme boost voor de rest van het seizoen, al beseffen we heel goed dat bij de start van elke nieuwe wedstrijd de tellers opnieuw op nul staan."

Lang nagenieten zat er voor het team niet in, want een week later stond immers de eerste manche van het Belgisch kampioenschap op het programma. De karavaan streek neer in de omgeving van Landen om 12 klassementsproeven af te werken over de typische Haspengouwse betonwegen die door de regen van de week voordien omgetoverd werden naar ijspistes. "Een verkeerde bandenkeuze deed ons tijdens de eerste doortocht over de klassementsproeven tijd verliezen en het vertrouwen kwam er niet. We hielden echter het hoofd koel, lieten ons niet verrassen door de vele valstrikken met het kampioenschap in het achterhoofd en nestelden ons op een vijfde plaats terwijl concullega's de velden gingen opzoeken en tijd verloren. Tijdens de daaropvolgende servicebeurt analyseerden we de klassementsproeven om het vertrouwen terug te winnen en de vijfde plaats niet meer uit handen te geven. We dreven het tempo op, de chrono's volgden en het verschil met de toppers - die met hun R5 wagens intrinsiek sneller zijn - verkleinden we met een halve seconde ten opzichte van vorig seizoen. Dit in combinatie met belangrijke kampioenschapspunten geeft ons vertrouwen voor de rest van het seizoen."

Volgende afspraak op 17 en 18 maart tijdens de Herock Spa Rally, tweede manche van het Belgisch kampioenschap.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws