Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 15 december 2018

logo rally online

Rally Online België

Nieuw wedstrijdcentrum voor Rallye International Police

Geschreven door  Feb 17, 2018

Nog steeds een unieke wedstrijd 

Vorig jaar vond de 60ste editie plaats van de Rallye International Police, een editie die kon rekenen op een mooi deelnemersveld en een spannende strijd voor het podium. Bij het ronden van de kaap van 60 denken sommigen al aan hun pensioen, maar de Royal Auto Moto Club de la Police Liégeoise (R.A.M.C.P.L.) heeft allesbehalve de bedoeling om ermee op te houden. Haar leden zetten zich momenteel om de 61e editie voor te bereiden van deze wedstrijd die uniek op de wereld is, want het is de enige die door een politievereniging georganiseerd wordt. Oorspronkelijk was hij zelfs enkel voorbehouden aan politieagenten (en rijkswachters). En blijft steeds over het originele idee om auto’s en moto’s te combineren.

Dit jaar vindt de wedstrijd plaats op 25, 26 en 27 mei, met een nieuw wedstrijdcentrum: het Athénée Royal d’Alleur (Rue de la Vallée 60). Deze nieuwe locatie biedt plaats voor het hoofdkwartier, het gesloten wagenpark, start en aankomst, het servicepark en uiteraard ook de toeschouwers.

Maar de plaatsen die onlosmakelijk verbonden zijn aan de Rallye International Police worden niet vergeten. De feestelijkheden beginnen op vrijdag 25 mei om 15u op de Espace Tivoli, naast de Place du Marché in Luik, met de voorstelling van de deelnemers en wagens. Om 17u vinden de administratieve en technische controles plaats in de Renault Garage Néri in Burenville.

De wedstrijd zelf wordt verreden op 26 mei, van 8u tot 19u. De deelnemers zullen zich met elkaar meten tijdens 4 ronden van 3 proeven die sterk lijken op die van vorig jaar, verdeeld over de provincies Limburg en Luik. De prijsuitreiking vindt zoals steeds plaats op zondagavond, gevolgd door een groot bal.

Zoals de voorgaande jaren staat de Rallye Police open voor teams die gevormd worden door twee agenten, twee burgers, of één van elk. Wie niet over een nationale vergunning beschikt kan ter plaatse een 'One Event Pass' verkrijgen. Op technisch vlak volgt de wedstrijd het RACB Criterium reglement. Auto’s die beantwoorden aan de RACB of ASAF/VAS normen en motoren in overeenstemming met de BMB normen zijn dus welkom. Een andere nieuwigheid is een ‘Historic’ categorie, type VHRS, met een aangepaste tijdsopname.

Meer info op: www.rallyepoliceliege.com

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws