Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 15 december 2018

logo rally online

Rally Online België

Kasterlee maakt zich op voor 14de Titanic Sprint

Geschreven door  Apr 14, 2018

Vorig seizoen lanceerde Renstal Titanic de “Sprint” opnieuw op regionaal niveau. De discipline, voorheen populair in rallymiddens in Vlaanderen, verdween in 1994 en werd na 21 jaar heropgevist met de 13de Titanic Sprint. Het was dan ook leuk om dit seizoen de 14de editie op de VAS-kalender te zien staan. Op de viering van PAK Antwerpen in januari kon worden vastgesteld dat de regionale autosport in de noordelijke provincie in goede vorm was.

De Titanic Sprint was terug en er werd aan de koffietafel zelfs gefluisterd dat er dit seizoen misschien zelfs een tweede “sprint” zou gehouden worden. Voor wie moest vergeten zijn waarover het gaat. Het is een korte maar technische klassementsproef (3,4 kilometer), volledig op verharde ondergrond, waarover verschillende reeksen worden gereden en het is de snelste tijd van de wedstrijdreeksen die telt voor het eindklassement.

Maar richten we eerst even onze aandacht naar de 14de editie van de Titanic Sprint. Het evenement telt op de deelnemerslijst 39. Vorig seizoen noteerden we bij de ‘herrijzenis’ 34 inschrijvingen. Maar toen liet PAK Antwerpen voorzitter en Titanic secretaris Kris Peeters in niet mis te verstane bewoordingen weten dat het deelnemersaantal bij een volgende editie naar boven moest! “Dit is zeker voor herhaling vatbaar”, besloot Peeters vorig jaar, “Al moeten we dan wel hopen op iets meer deelnemers want met dit aantal kunnen we niet uit de kosten komen. Alleen al de premies voor de verzekering en de brandweer kosten meer dan we uit de inschrijvingen kunnen halen.”

Nick Van de Perre won vorig jaar, met de Volvo 242 in rallycrossversie, het evenement dat geheel buiten kampioenschap evolueerde, net als dit jaar. Van de Perre staat deze editie nog niet op de inschrijvingslijst. De topfavoriet moet Guino Kenis worden, met de Mini Countryman, in ‘regional rally car’ uitvoering. Vorig seizoen had Guino genoeg aan twee reeksen om bij verstek toch nog tweede te worden. Na Guino Kenis liggen de plaatsen te grabbel. Op de inschrijvingslijst een gemengde groep van rallyrijders over rallycrossers tot zelfs een slalommer als Didier Hannon, die de gok waagt met zijn MG F. Ook Colla Schrooten met de mooie rallycross Citroën Xsara is er opnieuw bij en is nog steeds de enige rijder die aan ... alle 14 edities zal hebben deelgenomen.

Wie vervoegt het podium? De rallycrossers als Van Leent (VW Golf), Wim Severijns (Opel Manta), Rigo Vertreepen (BMW), Kim Valgaren (VW) en zovele anderen? Of worden het rallyrijders als Tom Kenis (BMW), Frederik Vrolix (Toyota Corolla) of Dirk Vermeirsch met de leuke Fiat Abarth Spider? Of misschien enkele allrounders als Guy Dierckx (Toyota Corolla)? U zal het ons vergeven dat we nog een hele schare kandidaten over het hoofd zien die allen op zondag 15 april de zege of een podium kunnen binnenhalen.

Op zondag 15 april krijgen de piloten in de ochtend de kans om met de wedstrijdwagen het parcours te leren kennen. Om 10 u starten de trainingen, vanaf 11u gevolgd door de wedstrijdreeksen. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden drie of vier wedstrijdreeksen verreden.

Het wedstrijdcentrum is gelegen in Mazel 17 te 2460 Kasterlee. Omstreeks 18u verwachten we de einduitslag. De tussenstanden en alle info vindt u op: www.titanic.be

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws