Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 oktober 2018

logo rally online

Rally Online België

DMACK Trophy wordt verschoven naar 2019

Geschreven door  Apr 20, 2018

Nieuwe prioriteiten voor de Belgische invoerder

Eind februari, enkele dagen voor de start van het Belgian Rally Championship 2018 in de Rally van Haspengouw, zette Renaud Jamoul het licht op groen voor de DMACK Trophy. De Belgische invoerder van het Britse bandenmerk hoopte, door een koers in de koers te organiseren én hieraan ook een meer dan aantrekkelijke prijzenpot te koppelen, een trouw klantenpotentieel te ontwikkelen. Met de Rallye de Wallonie als eerstvolgende afspraak, biedt zich echter een nieuw scenario aan...

“De sportieve belangstelling is op dit ogenblik inderdaad beperkt en dus zetten we de DMACK Trophy – weliswaar voorlopig – on hold”, legt Renaud Jamoul uit. “Maar het is de bedoeling om de Trophy in 2019 alleszins een nieuwe start te geven. Tot dan gaan we een aantal acties op touw zetten die het potentieel van onze rubbers in alle komende BRC manches in de verf moeten zetten. Eerste afspraak: de Rallye de Wallonie, waar de Skoda Fabia R5 van Cédric Cherain op DMACK banden zal rijden. Het worden zelfs de nieuwste Medium M6+ rubbers, die speciaal voor de San Remo Rally werden ontwikkeld en die in Jambes hoog moeten kunnen scoren als we opnieuw een zonnige editie van de Wallonie krijgen. Umberto Scandola onderstreepte in de Sanremo meteen al het potentieel van de DMACK's door met zijn Italia Motorsport Skoda, de scratch te draaien in de langste chronorit van de wedstrijd. Voorts begroeten we in Jambes ook opnieuw Steve Becaert en zijn EvoX. En net als Becaert heeft ook Francis Lejeune, hij in een Skoda Fabia WRC, voor de DMACK rubbers geopteerd. Op die manier zijn we in iedere klasse goed vertegenwoordigd en... ik maak me sterk dat dit lijstje niét limitatief is...”

Het zou echter fout zijn om te besluiten dat de DMACK banden alleen maar voor de 'toppiloten' bestemd zijn. “In tegendeel”, gaat Renaud Jamoul verder. “De Trophy mag dan dit jaar wel verdwijnen, onze promotionele acties zullen alleen nog maar toenemen. Dank zij acties als '5 banden kopen, 1 band gratis' doet DMACK Benelux een extra inspanning om de rallypiloten met haar bandengamma vertrouwd te maken. Meer details over deze acties vind je zowel op de Facebook pagina (DMACK Benelux) als op de website www.dmack.be, die over een tweetal weken volledig operationeel zal zijn. Ons bandengamma situeert zich tussen de 15-duims en de 18-duims. Deze kleinste rubbers profiteren bovendien mee van de ontwikkelingen die op de WRC/R5 band worden uitgevoerd. En in de tweede seizoenshelft wordt het gamma verder uitgebreid met de historic banden, op wie de modernste ontwikkelingstechnieken eveneens worden toegepast.”

Eerste afspraak dus op het asfalt van de Rallye de Wallonie om het vervolg van de DMACK saga mee te beleven. Dat het BRC kader waarin dit gebeurt gelijktijdig ook een van de meest veeleisende is in Europa, kan alleen maar ten goede komen aan de permanente ontwikkeling die de DMACK banden ondergaan.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws