Print deze pagina

Ypres Rally regularity 2018: Eerste deelnemers bekend

Geschreven door  Jul 16, 2018

Nog 15 dagen om te genieten van de aangeboden hotelpackages
Het is nog niet te laat maar het is hoog tijd!

Op 1 augustus, binnen exact 15 dagen dus, verlopen de aangeboden hotelpackages. Na 1 augustus blijft inschrijven uiteraard nog mogelijk maar kunt u niet meer genieten van de door de organisatie voorziene hotelarrangementen. De aangeboden hotels bevinden zich in het historisch hart van Ieper op wandelafstand van het wagenpark dat gedurende 3 dagen opgesteld zal zijn op het in kasseien aangelegde Sint-Maartensplein in de schaduw van de Lakenhallen. Daarenboven voorzien de organisatoren voor de deelnemers met hotelpackage een gezamenlijk diner op zaterdagavond. Zorgeloos genieten dus van uw Ypres Rally regularity deelname.

Ypres Rally regularity, georganiseerd door SuperStage vzw met de sportieve ondersteuning van Bjorn & Jens Vanoverschelde, is een regelmatigheidsrally die teruggaat naar de roots & de roemrijke geschiedenis van de Ieperse rally. Het evenement vindt plaats op 30 november, 1 & 2 december 2018. De eerste editie wordt meteen gebombardeerd tot een FIA Historic Regularity Rally evenement en zal zijn stempel drukken op vlak van sfeer, sportiviteit en veiligheid. Een niet te missen afspraak om het autosportseizoen 2018 af te sluiten of een ideale test voor de winterrally’s zoals Monte Carlo Historique, Neige et Glace,…

Eerste deelnemers bekend

Met net geen 70 deelnemers op de eerste voorlopige deelnemerslijst met nog meer dan 4 maanden voor de aftrap van de eerste editie ziet het er naar uit dat de Westhoek zich mag opmaken voor een spannende strijd want ook van kwaliteit is de eerste editie verzekerd. Vele Belgische toppers tekenen reeds present en de organisatie mocht de eerste buitenlandse inschrijvingsdossiers ontvangen met ook daar de eerste toppers. Verrassender zijn de inschrijvingsdossier die de organisatie mocht ontvangen van enkele rallypiloten die de Ypres Rally de afgelopen jaren op hun palmares mochten schrijven. Zij hebben de lijst vervoegd om de strijd aan te gaan met de specialisten der regelmatigheidsrally’s. Een extra uitdaging voor de regularity rally habitués. Daarnaast prijken er ook enkele wagens op de voorlopige lijst die menig historisch autosportliefhebber heimwee zal doen krijgen naar eerste edities van de Ieperse rally… Porsche 356, BMW 2002, APAL, Alfa Romeo 1600 Guilia, Renault 4CV, Morris Cooper, NSU1000 maar ook enkele PK-rijke wagens zoals een Lancia Stratos, Porsche 911, Lancia Delta, Ford Escort MK 1, enz. Een gevarieerde lijst die alleen maar uitgebreider zal worden!

Een speciale cup voor wagens met homologatie tot 1966

We willen er ook aan herinneren dat er nog 2 wedstrijden in de wedstrijd zullen zijn. Terwijl de vrouwelijke teams in de voetsporen van Michèle Mouton hun mannetje zullen staan en onderling strijden om de Ladies Trophy is er een Spirit of the Event – Trophy Frans Thevelin voor wagens met homologatie tot 01.01.1966 of wagens met een cilinderinhoud lager dan 1300cc. De top 3 van beide teams zullen ook plechtig gehuldigd worden op het finishpodium in het centrum van Ieper en uiteraard tijdens de officiële prijsuitreiking op een unieke locatie in het stadscentrum.

Redenen genoeg om er samen een ouderwets autosportfeest van te maken...

 

Bekijk hier de lijst.

Laatst aangepast op Maandag, 16 juli 2018 10:04
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be