Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 18 augustus 2019

logo rally online

Rally Online België

Oudenaarde, dorp van de start van de Tour de Belgique 2019

Geschreven door  Jan 23, 2019

Na een jaartje pauze, slaat de Tour de Belgique, die sinds 2012 door DG Sport georganiseerd wordt, een nieuwe richting in voor de 2019 editie, die doorgaat van vrijdag 24 tot zondag 26 mei.

Een volledig nieuw parcours, dat vertrekt op vrijdag in het Oost-Vlaamse Oudenaarde, ten zuiden van Gent, aan de oevers van de Schelde. Na de technische controle die 's middags doorgaat, vertrekken de deelnemers voor een eerste halve dag - de 1e start vindt plaats om 16u00 - van 100 km, met minimum 3 RT's op het programma die hen naar Nijvel voeren. Op zondag brengt de laatste etappe de deelnemers van Arlon naar Durbuy over een programma van 150 km. In Durbuy vindt het afsluitend diner en de prijsuitreiking plaats. In totaal dus om en bij de 550 km die door de teams moeten worden afgelegd in drie dagen "alles inbegrepen". 

De intentie van DG Sport was om terug te keren naar de roots van de Tour de Belgique door er een echte regelmatigheidsrally van te maken, met "redelijke" gemiddeldes en een ontspannen, gemoedelijke en sportieve sfeer. Het parcours moet nog bevestigd worden en rust in de handen van Alain Lopes. De wagens die worden toegelaten moeten conform het homologatieformulier zijn (of een uitbreiding of variant van dit formulier) van het model dat niet van na 1973 mag zijn. Dit maakt dus dat bijvoorbeeld de Porsches die een homologatiefiche hebben van 1974 - m.a.w. tot 1989 - niet zullen worden toegelaten!

De organisator behoudt zich wel het recht om wagens te aanvaarden die in de geest van het reglement vallen, zoals replica's die volledig trouw zijn gebleven aan het origineel... Aarzel niet om DG Sport te contacteren om hierover meer informatie te bekomen. 

Zoals de naam al laat vermoeden is de Tour de Belgique een lus. Daarom heeft DG Sport ervoor gekozen om de 2020 editie te laten vertrekken in Durbuy en te laten aankomen in... Oudenaarde, kwestie van de "lus af te ronden".

Inschrijven kan vanaf vrijdag 21 december.

Info op www.tourdebelgique.com

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws