Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 18 augustus 2019

logo rally online

Rally Online België

Mercedes 230 SLK Cup krijgt groen licht voor de rallysport

Geschreven door  Jan 24, 2019

Ook vanuit België is er grote interesse

Er verdwijnen steeds meer SLK’s uit het straatbeeld om een tweede leven op het circuit te beginnen, maar binnenkort gaan de compacte roadsters van Mercedes-Benz hun competitielusten ook op het openbare asfalt botvieren: ze krijgen eindelijk hun eigen klasse in de Nederlandse rallysport. Intussen blijft de SLK Cup in de racerij expanderen en kunnen we wederom twee nieuwe deelnemers portretteren. 

Na jaren hopen en zijn plannen aankaarten bij de KNAF kan Nico Biesheuvel zijn geluk niet op. “Eigenlijk werd de SLK Cup geboren als een idee voor de Nederlandse rallysport, maar de technisch commissarissen van de KNAF gaven geen toestemming om de auto’s daar te laten rijden, omdat ze in de categorie ‘GT’ zouden vallen. Voor ons een grote teleurstelling, daarom verlegden we onze aandacht naar het circuit en introduceerden de klasse daar. Wat dat teweeg heeft gebracht, laat weinig aan de verbeelding over: inmiddels zijn er bijna vijftig SLK's gebouwd en zie je er gemiddeld zo’n dertig met elkaar in gevecht tijdens de wedstrijden.

Tegelijkertijd bleef het idee van een cup in de rally met deze Mercedessen door mijn hoofd spoken. Bij BSR-voorzitter Bart Luijbregts vond ik een luisterend oor, maar er moest reglementair wel het een en ander aangepast worden voor het zover kwam. Tot mijn vreugde kan ik nu melden dat we dat stadium bereikt hebben en dat de Mercedes-Benz SLK 230 Kompressor met een door de KNAF afgegeven wagenpaspoort in 2019 op de rallypaden mag verschijnen, waarbij minimaal drie exemplaren nodig zullen zijn om een cup te vormen. Het lijkt me geen enkel probleem om die bij elkaar te krijgen, gezien het succes van de circuitserie. De auto’s beschikken straks over een rallykit, inclusief een grotere set remmen en intercooler, speciale schokdempers en een sperdifferentieel.

En niet alleen vanuit Nederland is er interesse in de cup want we krijgen steeds meer vragen vanuit België. Daarom organiseren we binnenkort een informatieavond, maar geïnteresseerden kunnen ons alvast contacteren via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.," aldus Nico aan ons.

 

Meer info via: www.slkcup.nl

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws