Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Spa Rally Classic: Op gesloten wegen aan een gemiddelde van 65 km/u

Geschreven door  Jan 29, 2019

De Spa Rally Classic, is een regelmatigheidsrally (VHRS) die bovenal plezier wil bieden aan de deelnemers ... en aan de toeschouwers. Hij wordt verreden op afgesloten wegen, 100% geasfalteerd, en neemt het volledige tracé van de eerste dag van de Herock Spa Rally over, m.a.w. ongeveer 100 km verdeeld over 12 Regularity Tests (RT). Een terugkeer naar de mythische klassementsproeven zoals Winamplanche, Theux Becco, La Gleize (Moulin du Ruy) en Wanne in de lange versie. En nog een kleine klassementsproef in Francorchamps.

Wie afgesloten wegen zegt, zegt ook een verhoogde veiligheid. Het gemiddelde dat moet gerespecteerd worden in 65 km/u. Het is dus zeker dat dit een serieuze uitdaging zal zijn op de vele gladde en venijnige stukken van het parcours! De deelnemers aan de Spa Rally Classic zullen 5' na de laatste deelnemer van de Spa Rally BRC vertrekken. De Spa Rally Classic is een volledig afzonderlijke wedstrijd, die haar eigen organisatie heeft, haar eigen klassement, haar eigen prijsuitreiking, etc. Alle wagens van voor 1993 worden toegelaten.

De berekening van de gemiddeldes zal zo veel mogelijk vereenvoudigd worden. Een tabel van de gemiddeldes (geen verandering van gemiddelde bij de klassementsproeven) wordt opgesteld voor elk team 30 seconden voor het vertrek van de RT. De tijdopnames gebeuren enkel op precieze punten die in het roadbook zijn aangeduid. Het is dus perfect mogelijk naar om de eerste plaatsen te dingen door "zoals vroeger" te rekenen, met een simpele chrono, zonder zich te moeten beroepen op technologie van het type Blunik of andere...

De inschrijvingen zijn gestart op de website www.sparally.com en de inschrijving voor de Spa Rally Classic bedraagt 650 €.

Meer info : Bernard Herman : +32 475 77 33 67 - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws